10 coses que cal saber d’Oriol Romeu

10 coses que cal saber d’Oriol Romeu

El migcampista torna a casa després de 12 anys acumulant experiència a Europa, on ha coincidit amb Koeman, Lampard, Drogba, Van Dijk, Sané o Rüdiger, entre molts d'altres

Oriol Romeu ja és culer. El futbolista amb passat a la Masia arriba al primer equip 12 anys després de deixar el Club de la seva vida. Repassem la seva trajectòria a través de 10 curiositats que tot bon culer ha de saber.

1) Oriol Romeu, nascut a Ulldecona el 24 de setembre del 1991, torna a casa 12 anys després d’haver deixat el FC Barcelona. El seu últim partit com a blaugrana va ser un Rayo-Barça B disputat el 4 de juny del 2011, amb Luis Enrique a la banqueta del filial, mentre que el darrer amb el primer equip va ser un Barça-Deportivo jugat unes setmanes abans, el 15 de maig. De fet, Oriol Romeu només va disputar dos partits amb el Barça de Guardiola.

2) Durant aquests 12 anys lluny de Can Barça n'ha estat nou a la Premier League (dos anys al Chelsea i set al Southampton), dos a la Primera Divisió (un any al València i un al Girona) i un a la Bundesliga (Stuttgart).

mini_3200x2000_Romeu_Kv

3) El seu recorregut per Europa té algunes curiositats a les banquetes. Per exemple, va patir canvi d’entrenador en els seus primers quatre anys fora del Club. Al Chelsea va arribar amb Villas-Boas i va marxar 24 mesos després amb Rafael Benítez. Entremig, va ser campió d’Europa amb Roberto Di Matteo. També va haver-hi canvi a les banquetes durant les seves cessions al València i a l’Stuttgart.

4) El seu primer any amb certa estabilitat a les banquetes va ser el de la seva estrena al Southampton, el curs 2015/16. L’home que el va fitxar és Ronald Koeman, heroi de Wembley i exentrenador del Barça ara fa dues temporades. Amb Koeman va coincidir un any a Anglaterra, abans que Claude Puel agafés les regnes de l’equip.

5) En set temporades al Southampton es va mantenir com un fix a l’equip. De fet, va deixar el Club com l’onzè futbolista amb més partits a la història del Club i com el sisè jugador de tota la Premier amb més recuperacions en aquella franja de set temporades (2015-22). En el primer any sense Oriol Romeu el Southampton ha quedat últim i ha caigut a la Championship.

6) Al llarg de la seva trajectòria ha coincidit amb grans futbolistes. Al Chelsea va jugar amb Fernando Torres, Cech, Terry, Lampard o Drogba, entre molts d'altres, mentre que al Southampton va coincidir amb Van Dijk, Sané, Ings o Walcott. En el seu any al València va compartir vestidor amb Mathieu, Keita, Alcácer, Parejo o Canales, mentre que a Stuttgart va ser company d’un jove Antonio Rüdiger, ara al Reial Madrid.

7) En la seva única temporada al Girona ha estat el segon futbolista amb més partits i més minuts de la plantilla,  superat només per Santiago Bueno. També ha estat el futbolista de la plantilla amb més recuperacions i va signar un 87,28% d’encert en les passades.

8) Oriol Romeu s’afegeix a la llista de jugadors que han tornat al Barça després de deixar-lo.Parlem de jugadors com Stòitxkov, Gerard López, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas o Jordi Alba, entre d’altres. Els últims a fer-ho van ser Eric Garcia, Dani Alves, Adama Traoré i Héctor Bellerín.

9) Serà el tercer jugador de la plantilla amb passat al Chelsea. Els altres són Marcos Alonso i Andreas Christensen, que van arribar-hi de la temporada passada. La resta de jugadors que han estat a Barça i Chelsea són Mark Hughes, Albert Ferrer, Winston Bogarde, Boudewijn Zenden, Emmanuel Petit, Ricardo Quaresma, Juliano Belletti, Deco, Samuel Eto’o, Eidur Gudjohnsen, Pedrito, Cesc Fàbregas, Marc Cucurella i Pierre-Emerick Aubameyang.

10) Tot i que ja té 31 anys, Oriol Romeu va ser en el seu dia un fix a les categories inferiors espanyoles. Va passar per la sub-17, sub-19, sub-20, sub-21 i sub-23. Amb la sub-21, precisament, va participar en els Jocs Olímpics de Londres 2012... conjuntament amb Iñigo Martínez, amb qui es retrobarà ara al Barça. En aquell equip olímpic també hi havia altres exblaugranes com Jordi Alba, Cristian Tello, Martín Montoya i Alberto Botía. D’altra banda, es va proclamar campió d’Europa amb la sub-17 l’any 2008 a Turquia.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut