Els set debutants del planter al primer equip

Els set debutants del planter al primer equip

Bellerín, Iñaki Peña, Casadó, Chadi Riad, Alarcón, Aleix Garrido i Lamine Yamal han estat els blaugranes de La Masia que s'han estrenat sota les ordres de Xavi

Xavi Hernández ha fet debutar amb el primer equip al llarg d’aquesta temporada fins a set jugadors del planter en tres competicions: Lliga, Copa i Lliga de Campions.

El primer va ser Héctor Bellerín en un partit de Lliga a Cadis contra l’equip local. Poc després, a la Champions, Iñaki Peña i Marc Casadó van vestir per primer cop la samarreta blaugrana en l’última jornada de la fase de grups contra el Viktoria Plzen. El porter, que ja tenia fitxa del primer equip, va disputar els 90 minuts, mentre que el migcampista va entrar al terreny de joc al minut 67.

Posteriorment, Chadi Riad va debutar a la Lliga a El Sadar en l’ajustada victòria contra l’Osasuna en què el central del Barça Atlètic va disputar els últims minuts del matx. En el duel de Copa del Rei contra el Ceuta va ser el torn del davanter Ángel Alarcón. Contra l’Elx, qui va debutar a la Lliga va ser el migcampista Aleix Garrido, jugador que va arribar al Benjamí C i ha anat passant per totes les categories fins a arribar al Juvenil A. I l’últim debutant és històric ja que Lamine Yamal, en el duel contra el Betis, es va convertir amb només 15 anys, 9 mesos i 16 dies en el jugador més jove de tota la història del Barça en debutar a la Lliga. 

Amb aquest darrer debut, Lamine Lamal ja és el debutant número 205 provinent dels equips inferiors o filials barcelonistes des de la temporada 1979/80, any de la inauguració de la Masia. Recordem que el FC Barcelona ha assignat un número a cada debutant provinent dels filials o dels equips inferiors i aquesta temporada s'han afegit sis jugadors més (Ramírez, Gabrich, Onésimo, Vucevic, Ekelund i Kornéiev) després d’una actualització del llistat amb noves informacions estadístiques.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut