La Lliga del Barça, en 10 dades

La Lliga del Barça, en 10 dades

El campionat domèstic ha deixat xifres pel rècord en un any on els blaugranes s'han tornat a alçar com a campions

La Lliga 2022/2023 ha arribat al seu punt final i, per tant, és hora de fer balanç. Els blaugranes han aconseguit alçar-se com a campions de la competició després de quatre anys sense fer-ho. A més han tornat a demostrar un gran nivell de joc assolint grans xifres en atac i en defensa que han catapultat a l'equip a la primera posició. A continuació, repassem algunes de les dades que ens ha deixat el títol de lliga d'aquesta temporada:

88, els punts a la Lliga

Finalment, després d'aquest darrer tram de competició on els culers han perdut 3 dels 4 últims partits, el Barça ha acabat la temporada amb 88 punts, 10 més que el seu perseguidor, el Reial Madrid. Unes xifres que si ens centrem en els punts que s'han deixat escapar les darreres jornades podria ser baixa, però que si els comparem amb la resta de lligues europees, està dins de la mitjana: Nàpols (90 punts), Manchester City (89 punts), PSG (85 punts) i Bayern de Munic (71).

2022-05-20_FCBvsREIALSOCIETAT_140

26, les porteries a zero

L'actuació de Ter Stegen aquesta temporada ha estat sublim. El porter teutó ha aconseguit deixar la porteria imbatuda en 26 partits, fet que li ha permès empatar el rècord històric de Liaño de la temporada 93/94. Tot i que malauradament, no l'ha pogut superar, les xifres del culer han estat per emmarcar amb tan sols 18 gols encaixats, el mur alemany ha tornat a mostrar el seu millor nivell.

17, els diferents golejadors

Fins a 17 jugadors blaugranes han aconseguit veure porteria aquesta temporada aconseguint fer un total de 70 gols en la competició domèstica. La llista la formen: Lewandowski (23), Raphinha (7), Ansu Fati (7), Pedri (6), Dembele (5), Ferran (4), Roberto (4), Gavi (2), De Jong (2), Jordi Alba (2), Balde (1), Kounde (1), Kessie (1), Eric (1), Marcos Alonso (1), Christenden (1) i Memphis (1, quan encara formava part de la plantilla).

23, els gols del pitxitxi

Arribar i moldre. En la seva primera temporada al Barça, el davanter s'ha emportat el pitxitxi de la Lliga. Amb 23 en 38 partits, el polonès ha demostrat, una vegada més el seu olfacte golejador per consagrar-se com a màxim golejador de la competició. Tenint en compte que ha disputat 2.851 minuts, el jugador ha marcat un gol cada 124 minuts i ho ha fet en sis doblets i 11 ocasions diferents.

 

3348, els minuts que ha disputat Ter Stegen

El jugador que més estona ha estat sobre el terreny de joc aquesta temporada. El porter blaugrana ha estat amb diferència, la pça que més minuts ha disputat en aquesta competició amb 3348. L'alemany ha disputat 38 partits, tots sortint de titular. Dins del top 3 amb més temps de joc acumulat trobem: en segon lloc, a Robert Lewandowski amb 2851 minuts i 34 partits i tancat la classificació a Gavi, amb 2541 minuts i 36 partits.

7, les assitències de Dembele, Raphinha i Lewandowski

Triple empat en els màxims assistents de l'equip. Tots ells amb 7 assistències, Lewandowski, Raphinha i Dembele, s'han postulat com a grans últims passadors del conjunt blaugrana. Un total de 56 assistències han repartit els homes de Xavi Hernández i entre ells tres sumen el 37,5% de les passades de gol. Ben a prop també se situa Balde, amb 6 assistències. I finalment, amb 4 tornen a haver-hi tres jugadors tancant el top 3: Frenkie, Busquets i Gavi.

84, les parades de Ter Stegen

El porter teutó ha tornat a brillar. Amb mans impossibles i parades més pròpies d'un porter d'handbol o futbol sala, Marc Andre Ter Stegen ha aconseguit el Zamora amb una mitjana de 0,48 goles per partit amb tan sols 18 xarxes perforades amb 38 partits. Aquestes xifres són fruit de les grans parades de l'alemany aquesta temporada, que amb 84 aturades ha aconseguit evitar gols i sumar punts al comptador blaugrana per acabar proclamant-se campions de lliga.

TER STEGEN 2

2257, les passades de Frenkie De Jong

El migcampista holandès ha estat un pilar del conjunt dirigit per Xavi Hernández aquesta temporada. El jugador ha estat un metrònom sobre el terreny de joc adoptant el rol de director d'orquestra de l'atac blaugrana. Tant és així que l'holandès, s'ha postulat com el jugador amb més passades, un total de 2257. A més, ha tingut un gran percentatge d'encert arribant al 91,45% de les passades bones. El següent a la llista és Sergio Busquets amb 1933 i amb el 88,67% d'encert i tancant el top 3 trobem Kounde amb 1853 i 88,83%.

15, les victòries a l'Spotify Camp Nou 

Aquesta temporada, els culers han guanyat 15 dels 19 partits que s'han disputat a l'estadi, el que representa un 79% de victòries. Els quatre duels restants són: tres empats (Rayo, Espanyol, Girona) i una derrota (Reial Societat). En total, s'han guanyat 28 partits en la competició regular, 4 més que el segon classificat, el Real Madrid. Aquesta temporada el factor Spotify Camp Nou ha estat clau per aconseguir 48 punts dels 57 possibles.

25 anys i 169 díes, un equip de present i futur

Aquesta temporada, el conjunt blaugrana ha comptat amb una plantilla rejovenida. L'onze més jove que s'ha presentat en la competició domèstica aquest curs va ser contra la Real Societat amb una mitja de 24 anys i 45 dies i el formaven: Ter Stegen, Araujo, Christensen, Eric, Balde, Frenkie de Jong, Gavi, Pedri, Ferran, Dembélé i Lewandowski. A banda, hi ha molts jugadors del primer euqip que s'han alçat com a campions de Lliga molt joves. Si tenim en compte l'11 amb més minuts del Barça en aquesta Lliga, fins a 5 jugadors tenen menys de 25 anys: Gavi (18), Balde (19), Pedri (20), Araujo (23) i Kounde (24). Altres tres estan entre els 25 i la trentena: De Jong (25), Christensen (26) i Raphinha (26), i els tres restants són Ter Stegen (30), Lewandowski (34) i Sergio (34).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut