Valladolid – FC Barcelona: Derrota a Pucela (3-1)

Valladolid – FC Barcelona: Derrota a Pucela (3-1)

El campió cau per segon partit consecutiu a la Lliga contra un Valladolid que surt de les posicions de descens

El campió de Lliga ha tornat a perdre. El FC Barcelona ha perdut per 3-1 a Valladolid en un partit en què els locals s’hi jugaven molt... i els culers res. La necessitat d’uns i altres segurament explica un resultat que allunya els culers de diversos rècords defensius que eren a l’abast però que sí que acosten una mica més el Trofeu Pitxitxi a Robert Lewandowski, autor del gol blaugrana en el tram final d’un partit que també serà recordat pel missatge antiracista mostrat per Raphinha en el moment de la seva substitució.

 

Ràpid avantatge local

Com va passar el dia de la Reial Societat, el Barça s’ha trobat amb un gol rival només arrencar el partit. Abans del minut 2 una centrada des de la banda esquerra de Darwin Machís era pentinada per Andreas Christensen cap a la seva pròpia porta. Gol en pròpia i desgràcia culer, que haurà de seguir treballant per poder igualar el rècord de la Lliga de porteries a zero.

Minuts més tard, en una nova jugada desafortunada, el Barça ha vist com se’l castigava amb un penal en contra. L’acció, comesa per Eric Garcia, ha arribat després d’una sortida de Ter Stegen. Cyle Larin no ha perdonat des dels onze metres i ha doblat l’avantatge per al Valladolid.

Tot i el 2-0, el Barça ha donat la cara i ha gaudit de nombroses ocasions per -com a mínim- retallar distàncies. Raphinha, en tres ocasions, i també Christensen i Lewandowski han fregat un gol que s’ha resistit. Perdien de dos gols els culers a la mitja part, tot i haver rematat 10 vegades i haver signat cinc córners més que els locals. Coses del futbol.

Raphinha té un missatge per al món

Xavi ha introduït un doble canvi a la mitja part: han entrat Iñaki Peña (debut a la Lliga) i Kessie en els llocs de Ter Stegen i Sergi Roberto. Ara bé, el partit ha transcorregut amb menys notícies que durant el primer temps. 

El més destacat ha estat el missatge antiracista que s’ha pogut llegir a la samarreta de Raphinha quan ha estat substituït, en suport al seu company de selecció Vini Jr, i que donarà la volta al món. A la seva samarreta interior deia en brasiler: “Mentre el color de la pell sigui més important que el dels teus ulls, hi haurà guerra. Estem amb tu, Vini Jr”. 

El tercer del Valladolid i gol de Lewandowski

El partit transitava sense novetats fins que el Valladolid ha generat un nou contracop que ha segellat a gol Gonzalo Plata. Era el tercer d’un Pucela molt més endollat al partit, amb el descens en joc. Almenys, els culers han pogut tenir una petita alegria en el tram final, quan Lewandowski ha signat el 3-1 definitiu i cada cop té més a prop el Trofeu Pitxitxi en la seva primera temporada a la Lliga.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut