Bojan Krkic anuncia la seva retirada del futbol

Bojan Krkic anuncia la seva retirada del futbol

L'exjugador del FC Barcelona penja les botes als 32 anys, després d'haver assolit 14 títols com a professional

Bojan Krkic ha anunciat la seva retirada del futbol professional en un acte que ha tingut lloc aquest dijous al migdia a l'Auditori 1899 i que ha estat moderat pel periodista Albert Om. L'atacant de Linyola, que estava sense equip des del febrer en acabar la seva darrera temporada al Vissel Kobe japonès, s'ha acomiadat emocionat: "Amb 32 anys, i després de molts aprenentatges i vivències, vull anunciar que acaba la meva etapa com a jugador professional".

El noi de Linyola, tal com era conegut, ha continuat així el seu speech inicial: "La vida són etapes. Un ha de ser honest i realista amb sí mateix". El ja exjugador ha volgut agrair a família i amics el fet d'haver-lo acompanyat durant la seva trajectòria. També ha tingut paraules d'agraïment per al president Laporta, present a l'acte i amb qui va signar el seu primer contracte professional: "Ets i seràs una persona molt especial. Hem tingut una connexió molt especial". 

Bojan, amb els títols guanyats al Barça.

Abans d'acabar l'acte, ha estat el propi Joan Laporta qui ha adreçat unes paraules a Bojan: "Podem dir que el nom de Krkic forma part de la història del Barça. Més enllà del teu palmarès, et recordarem com aquell jugador de Linyola que va batre tots els rècords del planter i que va aconseguir generar il·lusió entre l'afició. Lo Petit Bojan era un golejador únic, un lluitador".

'Lo Petit Bojan' era un golejador únic, un lluitador

Joan Laporta

I ara què? Bojan ha reconegut que s'està treballant perquè pugui acomiadar-se sobre la gespa amb un últim partit defensant els colors de la selecció catalana en un compromís que podria jugar-se a finals de juny. També ha explicat que té la intenció de treure's el carnet d'entrenador i que la seva idea és la de seguir vinculat al món del futbol. 

423 gols al planter, 41 al primer equip

Bojan passarà a la història com un dels màxims realitzadors del futbol base del Club. A les categories inferiors va sorprendre tots els tècnics i actualment es considerat el màxim golejador de la història de les categories inferiors, amb 423 gols.

Del planter, va fer el salt al primer equip la temporada 2007/08, amb Frank Rijkaard a la banqueta, i en el seu any de debut va disputar 48 partits i va marcar 12 gols. A més, el català va batre diversos rècords. D'una banda, amb 17 anys i 51 dies, va marcar el primer gol amb el Barça a la Lliga, desbacant Leo Messi en precocitat, una xifra que ha estat superada per Ansu Fati. I d'altra, el març del 2011, amb 20 anys i 202 dies, va disputar el partit 100 amb la samarreta culer, sent el blaugrana més jove a assolir aquesta xifra en un rècord que segueix vigent.

Després de la seva etapa com a blaugrana, on va disputar 163 i va marcar 41 gols, Bojan Krkic va jugar a la Roma, Milan (Itàlia), Ajax (Holanda), Stoke City (Anglaterra), Mainz (Alemanya), Alabès i Montreal (Canadà/MLS), abans d'acabar al Vissel Kobe japonès.

14 títols a les seves vitrines

El davanter de Linyola tanca la seva etapa com a futbolista amb un palmarès envejable: tres lligues espanyoles (2008/09, 2009/10, 2010/11), dues Champions League (2008/09, 2010/11), un Mundial de Clubs (2010 ), una Supercopa d'Europa (2009/2010), una Copa del Rei (2008/09), tres Supercopes d'Espanya (2008/09, 2009/10, 2010/11), una Eredivisie (2013/14), una Supercopa holandesa (2014) i una Copa del Canadà (2018/19).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut