El camí cap al campionat de Lliga

El camí cap al campionat de Lliga

Mai cap equip ha perdut un avantatge de 12 punts després de 26 jornades disputades

A falta de 12 jornades pel final de la Lliga, els blaugranes són líders destacats de la Primera Divisió amb 12 punts de diferència davant el Reial Madrid. Una dada per l'optimisme blaugrana, ja que un avantatge així no s'ha remuntat mai a la història de la Lliga a aquestes altures de competició.

Però, encara que les estadístiques afavoreixin molt al Barça, queden 12 partits de Lliga per disputar. De fet, la temporada 2015/16 els blaugranes estaven 12 punts per sobre del Madrid  quan faltaven nou jornades pel final. Quatre jornades després, el Madrid es va posar a només un punt. Aquella Lliga es va acabar guanyant a l'estadi Nuevo Los Cármenes davant el Granada, amb un hat-trick de Luís Suárez (0-3).

Per tant, hi ha un precedent històric que ens fa centrar en els 12 partits que queden per acabar la competició, sis partits a l'Spotify Camp Nou i sis a fora. A més, amb unes semifinals i una possible final de Copa del Rei pel mig, tot en una mica més de dos mesos.

PROPERS PARTITS

Abril: semifinals de Copa i duel davant l'Atlètic

El primer repte del Barça després de l'aturada de seleccions serà al Martínez Valero davant l'Elx, el cuer de la Lliga. En un mes d'abril on els blaugranes lluitaran per aconseguir un bitllet per la final de la Copa del Rei. Després de la victòria per 0-1 al Santiago Bernabéu, l'Spotify Camp Nou serà on es decideixi el finalista de Copa, podria ser el quart Clàssic consecutiu amb victòria dels de Xavi.
Seguint amb el mes d'abril, els blaugranes rebran a tres equips al seu estadi: Girona en el derbi català, Atlètic de Madrid, segurament el partit més complicat del que queda de competició, i el Betis. Mentre que fora de casa visitaran en dues ocasions la ciutat de Madrid, primer el Coliseum Alfonso Pérez per enfrontar-se al Getafe i després l'estadi de Vallecas davant el Rayo Vallecano.

Maig: derbi i final de Lliga

Acabat el mes d'abril, començarà la recta final de la Lliga 2022/23. Durant el mes de maig, els blaugranes l'estrenaran a casa davant Osasuna, en el que podria ser el partit anterior a la final de Copa del Rei, si el Barça es classifica, que tindrà lloc el 6 de maig a La Cartuja.

A partir d'aquí, quedaran cinc partits per acabar la temporada, tres fora de casa i dos a casa. Lluny de l'Spotify Camp Nou, el Barça visitarà l'RCD Stadium en el derbi davant l'Espanyol, el José Zorilla per jugar contra el Valladolid i acomiadarà la Lliga a l'última jornada a Balaídos davant el Celta, en el primer cap de setmana de juny. Mentre que els dos darrers partits a l'Spotify Camp Nou, seran davant la Reial Societat i davant el Mallorca a l'últim partit a l'estadi de la temporada.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut