Trio de victòries en els Clàssics

Els blaugranes encadenen 3 triomfs consecutius contra el Real Madrid, un fet que no es produïa des de 2012

Guanyar un clàssic s'està convertint en tradició aquesta temporada. I és que amb la victòria a l'Spotify Camp Nou (2-1), els blaugranes encadenen 3 triomfs consecutius contra el Real Madrid. Tot i que no és un fet inèdit, des de 2012 que no s'aconseguia amb Pep Guardiola a la banqueta.

Així doncs, des de la victòria a la final de la Supercopa d'Espanya (3-1), els blaugranes només coneixen el triomf davant dels blancs. Després de la consecució del títol, els culers van encarrilar la presència a la final de la Copa del Rei amb l'1-0 assolit al Santiago Bernabéu. I amb la victòria en el clàssic de Lliga en l'Spotify Camp Nou, els barcelonins van aconseguir posar terra pel mig a la classificació amb el gol decisiu de Kessié que va firmar el 2-1 final.

Amb aquestes tres victòries els blaugranes igualen la segona millor ratxa de triomfs consecutius en clàssics, una fita aconseguida tres vegades més en la història del club els anys 1976, el 1983 i el 2012. El rècord està en cinc triomfs consecutius entre el 2008 i el 2012. Per tant si, el dia 5 d'abril en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei a l'Spotify Camp Nou s'aconsegueix una nova victòria, els culers firmarien la segona millor ratxa de triomfs en la història del club.

L'èpica de remuntar un gol en contra

El triomf en el clàssic va ser encara més especial per les condicions en què es va aconseguir. Després que el Madrid s'avancés per un gol fortuït, els culers van remuntar el resultat amb un gol al final de la primera part de Sergi Roberto, i un d'altre a les acaballes del partit de Kessié.

Aquesta nova victòria, suposa la cinquena vegada que el Barça remunta un partit contra el Real Madrid després d'encaixar el primer gol en el segle XXI. A més, és la primera ocasió que ho assoleix com a local jugant a l'Spotify Camp Nou.

El gol decisiu arriba a l'afegit

El gol de Franck Kessié al minut 91:02 va ser el segon gol guanyador marcat més tard en els clàssics del segle XXI. El rècord el té Messi amb el gol del 2-3 al minut 91:48 al Santiago Bernabeu.

A més a més, per primer cop en la història dels clàssics, el Barça va marcar en el darrer minut d'ambdues parts. Sergi Roberto, va ser l'encarregat de posar l'empat al marcador amb un gol al minut 44:26 i Kessié va posar la cirereta amb el gol al primer minut del temps afegit.