L’equip menys golejat d’Europa

Els culers han encaixat només set gols en els primers 20 partits de Lliga, dada inèdita aquest curs a Europa

El Barça de Xavi Hernández està en un gran moment de forma. Líder a la Lliga, 15 partits consecutius sense perdre i semifinalista de la Copa del Rei. El gran moment blaugrana té moltes explicacions possibles, però, indubtablement, una de les claus principals perquè el FC Barcelona estigui a la primera posició de la Lliga, a vuit punts del segon, és l’eficàcia defensiva de l’equip.

Les dades defensives del Barça

Els blaugranes són l’equip de les cinc grans lligues europees que menys gols ha encaixat en tota la temporada. Els de Xavi només han rebut set gols en els 20 partits que han jugat a la Lliga Espanyola (0,35 gols per partit), una dada que destaca molt, ja que l’equip que segueix al Club en aquest rànquing és el Newcastle de la Premier League.

L’equip anglès està fent una gran temporada, situats quarts classificats a la Premier, i han encaixat només 12 gols (0,57 gols per partit), cinc més que el Barça. A més, a la mateixa Lliga la diferència és encara major, ja els competidors directes del Barça en aquesta dada són l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, que han encaixat 10 gols més que els blaugranes (17 gols, és a dir, 0,85 gols per partit).

Només un gol rebut a l’Spotify Camp Nou

La fortalesa defensiva de l’equip és una cosa col·lectiva, i és que els blaugranes no concedeixen quasi ocasions. En els últims tres partits de Lliga, el Barça només ha rebut quatre xuts a porta, un del Sevilla, un del Betis i dos del Girona. Això gràcies a una gran defensa i a què, sobretot, el Barça controla els partits mitjançant la possessió, amb una mitjana de un 65,04% de possessió per matx. Dada que col·loca als de Xavi com el tercer equip amb més possessió de les grans lligues, per darrere del Bayern de Munic (65,59%) i el Manchester City (65,38%).

A més, l’Spotify Camp Nou és el fortí blaugrana aquesta temporada a la Lliga, ja que dels set gols que el Barça ha encaixat, només un ha estat al seu estadi. Un gol encaixat, que va ser de penal, transformat per Joselu al derbi del passat 31 de desembre (1-1).

Ter Stegen, peça clau

El porter blaugrana també està importantíssim en aquest aspecte del Barça de Xavi. El porter alemany és el menys golejat de les cinc grans lligues europees. Ter Stegen va camí d’aconseguir el proper Zamora de la Lliga, amb un coeficient de 0,35 gols per partit. El porter que està més a prop del teutó, és el del Mallorca, Pedrag Rajkovic amb un 0,90 gols encaixats per partit.

I és cert que el porter del Barça no és al que més li xuten per partit, però sí que és dels més eficients d’Europa. Ja que de 38 tirs que li han efectuat a l’alemany, ha parat un 84,09%, una gran dada si la comparem amb altres porters de les cinc principals lligues d’Europa.