Cinc coses que cal saber del Girona - Barça

Cinc coses que cal saber del Girona - Barça

Repassem les diverses estadístiques i curiositats que has de conèixer al voltant del derbi català

El Barça s’enfrontarà aquest dissabte al Girona amb l’objectiu de sumar els tres punts per continuar a la part més alta de la classificació. El duel que es disputarà a Montilivi a partir de les 16.15 hores serà un gran repte per als blaugranes, que busquen mantenir la bona dinàmica a la Lliga. A continuació, fem una ullada a algunes curiositats, dades i anècdotes abans del matx.

1462 dies després...

... el Barça torna a Montilivi. Després de quatre anys, el FC Barcelona tornarà a disputar un partit a l’estadi gironí. Precisament, des del 27 de gener del 2019 que ambdós equips no es veien les cares en competició regular, on els blaugranes es van imposar per 0-2 amb gols de Semedo i Messi. Ara bé, per trobar el duel més recent ens hem de situar dos anys després, el 2021. El 24 de juliol d’aquell any, gironins i culers van disputar un partit amistós a l’Estadi Johan Cruyff, on els barcelonins van sortir victoriosos per 3-1.

Tretze partits, onze victòries

El balanç és favorable als culers amb onze victòries, un empat i una derrota. En total, Girona i Barça s’han vist les cares tretze vegades, tan sols quatre en partit oficial de Lliga (3V i 1E). La resta corresponen a partits amistosos (2), a la Copa Catalunya (4), a la Supercopa catalana (1), a la Copa de la Generalitat (1) o a la Copa del Generalisimo (1). Precisament, el primer precedent del derbi català se situa el 1949 en els vuitens de final d’aquesta darrera competició, on els blaugranes van guanyar per 9-0.

Quatre jugadors gironins amb passat blaugrana

En les files del Girona FC, actualment, hi ha quatre jugadors que han passat per les categories inferiors blaugranes. I és que Santi Bueno va arribar al Juvenil A el 2017. El mateix any va tenir l’oportunitat de debutar amb el B i després d’una breu etapa al Peralada, el defensa uruguaià va retornar al filial abans de fitxar pel Girona. Tant Arnau Martínez com Valery Fernández van formar-se en el futbol base culer abans de fitxar per l’Hospitalet i el Girona respectivament.

I finalment, Oriol Romeu és el jugador que més temps va estar a Can Barça. Del 2004 fins al 2011, el migcampista va passar pel Cadet, el Juvenil B i A i el Barça B, on després de dos anys va marxar al Chelsea.

Míchel i Xavi mai s’han enfrontat

Tot i tenir tretze precedents del derbi català, cap dels dos entrenadors n’ha disputat mai cap. Tant Xavi com Míchel van arribar als seus respectius equips el 2021, un any on el Girona estava a Segona Divisió i el Barça a Primera. Per primer cop el català i el madrileny es veuran les cares en un duel vital per als blaugranes per seguir al capdavant de la classificació i important pels gironins per estabilitzar la seva posició a mitja taula.

El tercer equip més golejat com a local

El Girona FC se situa com el cinquè equip més golejador però també és el cinquè més golejat. I és que el balanç dels blanc-i-vermells és de 26 gols a favor i 28 en contra. Ara bé, els de Míchel són el tercer conjunt amb més gols encaixats com a local. Jugant a Montilivi, els gironins han encaixat 14 gols, tot i només perdre dos partits del nou que s’han disputat. Tant sols els sobrepassen l’equip més golejat de primera, l’Elx, amb 36 gols en contra i 15 com a local, i el tercer amb més gols encaixat, el Cadis amb 29 i també 15 a casa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut