Ansu Fati, un revulsiu de 10

Amb el golàs davant el Betis, el davanter blaugrana ha marcat 10 gols entrant des de la banqueta

Quedaven només quatre minuts perquè les semifinals de la Supercopa arribessin al minut 90 quan va entrar Ansu Fati substituint Raphinha. Entre el que quedava de temps reglamentari, el temps afegit i l’inici de la pròrroga, Ansu va necessitar només 13 minuts i nou accions de joc per posar al Barça en avantatge a les semifinals amb tot un golàs de volea amb la cama esquerra.

I és que aquesta faceta d’Ansu com a revulsiu no és nova, dels 24 gols que ha marcat des del seu debut amb el Barça, 10 han estat entrant des de la banqueta, un 41%. A més, dels seus últims set gols, sis han estat d’aquesta manera. Aquest instint golejador el té des dels seus inicis al FC Barcelona, ja que el seu primer gol, aquell davant l’Osasuna el 31 d’agost del 2019, el va marcar quan feia cinc minuts que estava damunt la gespa d’El Sadar.

La importància dels gols d’Ansu

Ansu Fati està tornant al seu millor nivell després de passar per un infern amb les lesions. El jugador del planter blaugrana ha participat en vuit gols aquesta temporada (cinc gols i tres assistències), només un gol menys que la seva millor temporada fins aleshores, la 2019/20, on va participar en nou (vuit gols i una assistència).

I és que Ansu no és de marcar gols intranscendents, ja que dels 24 gols que suma Ansu, 18 han suposat el primer o el segon gol blaugrana del partit, per tant, Ansu és un excel·lent obrellaunes. A més de ser un especialista en gols importants a la Supercopa d’Espanya, perquè a més del gol al Betis, que en aquell moment, era l’1-2 a la pròrroga, Ansu va empatar les semifinals de la Supercopa passada davant el Reial Madrid al minut 82 i va enviar el partit a la pròrroga.