Vuit culers convocats per Luis Enrique

Vuit culers convocats per Luis Enrique

El Barça és l’equip amb més representació a la llista d’Espanya per al Mundial

Luis Enrique ja té els 26 jugadors que formaran part de la selecció espanyola al Mundial de Qatar, en la que trobem fins a 8 jugadors del Barça: Eric García, Jordi Alba, Pedri, Gavi, Busquets, Ferran Torres, Ansu Fati i Alejandro Balde, que ha entrat a última hora en substitució del lesionat Gayà. El que significa que el club blaugrana és l’equip que més jugadors aportarà a la selecció campiona del món l'any 2010. De fet, desde el Mundial de Sud-Àfrica que no hi havia tanta representació blaugrana, ja que aquell any també van ser 8.

Alba i Busquets, únics que repeteixen

Dels 8 jugadors del Barça convocats per al Mundial amb Espanya, només Busquets sap el que és aixecar la Copa del Món. Ja que el de Badia és l’únic jugador del Barça de la selecció del 2010 que queda encara a la convocatòria. Serà el seu quart Mundial i, a més, serà el capità dels de Luis Enrique.

A més de Busquets, Jordi Alba serà l’únic jugador amb experiència ja en un Mundial, ja que el lateral va formar part de la selecció als Mundials del 2014 i del 2018. A més de ser campió de l’Eurocopa del 2012 amb gol a la final.

Debut per als joves

Per tota la resta, serà la primera participació en una Copa del Món. Només Pedri, Eric i Ferran saben el que és disputar un torneig amb la selecció absoluta. Els tres van jugar la passada Eurocopa en la qual Espanya va caure a semifinals fent un gran torneig. Aquell estiu, Pedri va ser el millor jugador jove.

Per contra, Gavi, Ansu Fati i Balde viuran la primera gran cita amb la selecció absoluta. Cap d’ells fins ara havia jugat mai un gran torneig i aquesta a Qatar serà la seva primera oportunitat. 

El més jove de la història

A més, Gavi, amb 18 anys, es converteix així en el jugador espanyol més jove de la història en anar a un Mundial. D'aquesta manera, supera el rècord anterior que tenia Cesc Fàbregas d'anar al Mundial 2006 amb 19 anys. 

Espanya forma part del grup E i debutarà el 23 de novembre davant Costa Rica. Posteriorment, s'enfrontarà a Alemanya (27 de novembre) i al Japó (1 de desembre).

La llista completa

Els 26 jugadors espanyols convocats són: Unai Simón (Athletic Club), Robert Sánchez (Brighton), David Raya (Brentford), Eric García (FC Barcelona), Laporte (Manchester City), Pau Torres (Vila-real), Carvajal (Reial Madrid), Azpilicueta (Chelsea), Balde (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), Hugo Guillamón (València), Gavi (FC Barcelona), Pedri (FC Barcelona), Carlos Soler (PSG), Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City), Koke (Atlético de Madrid), Marcos Llorente (Atlético de Madrid), Morata (Atlético de Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Ferran Torres (FC Barcelona), Asensio (Reial Madrid), Pablo Sarabia (PSG), Nico Williams (Athletic Club), Yeremy Pino (Vila-real) i Ansu Fati (FC Barcelona).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut