Ansu Fati fa 20 anys

Ansu Fati fa 20 anys

El jove davanter de la Masia arriba a la vintena més de tres anys després de debutar amb el primer equip blaugrana

Ansu Fati està de celebració. El jove davanter blaugrana, que va ser titular en el triomf a Mestalla davant el València el passat dissabte, compleix 20 anys aquest dilluns 31 d'octubre, amb la possible convocatòria per al Mundial de Qatar com a un dels seus propers objectius. 

El '10' barcelonista arriba a la vintena d'edat, i malgrat les greus lesions que ha patit en els darrers anys, ja acumula 75 partits amb el primer equip barcelonista, des que va debutar el 25 d'agost del 2019 amb només 16 anys i 298 dies. 

En total, en aquests 75 partits disputats al llarg de quatre temporades, Ansu ha marcat 22 gols (18 a la Lliga, tres a la Champions i un a la Supercopa d'Espanya) i ha repartit sis assistències. Pel que fa a l'actual temporada, són tres gols i tres assistències en els 17 partits disputats. 

El noi trenca rècords 

Amb el seu debut a l'agost del 2019, Ansu es va convertir en el segon jugador més jove a debutar a la Lliga amb el Barça. A més, a la setmana següent, va convertir-se en el jugador més jove a marcar amb el Barça a la Lliga, amb una diana al camp d'Osasuna, i posteriorment, el més jove en ser titular al Camp Nou, en la victòria davant el València. En aquell partit, també es convertiria en el més jove a marcar i assistir a la Lliga en un mateix partit i també el golejador més jove de la història del Camp Nou.

mini_2019-09-25 OTRO BARCELONA-VILLARREAL 22

Els rècords van seguir caient, i poc després seria el més jove a debutar a la Champions amb el Barça (17 de setembre del 2019), sent titular a Dortmund. Posteriorment, un altre rècord a la màxima competició europea: El golejador més jove a la Lliga de Campions, amb una diana a San Siro al desembre amb només 17 anys i 40 dies.

A més, pel que fa a la selecció, també es va convertir en el segon debutant més jove amb la selecció i el golejador més jove amb la selecció espanyola absoluta, tot i que el seu company Gavi el va acabar superant un any després. Ara, Ansu Fati aspira a disputar el que seria el seu primer Mundial, i buscarà formar part de la convocatòria de Luis Enrique per afrontar la gran cita mundialista. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut