Dembélé, autor del gol 4.000 del Barça com a local a la Lliga

Dembélé, autor del gol 4.000 del Barça com a local a la Lliga

Estanislau Basora, Andrés Ramírez i Patrick Kluivert havien estat els altres realitzadors d'aquesta dada mil·lenària

Un gol sempre és motiu de celebració. I més quan porta una xifra rodona. Ousmane Dembélé ha estat l'autor de la diana 4.000 del FC Barcelona com a local a la Lliga. D'aquesta manera, el davanter francès s'afegeix a la llista de festivitats mil·lenàries blaugranes gràcies al seu cop de cap contra l'Athletic Club, que ha obert la llauna en una gran nit a l'Spotify Camp Nou.

Es redueix el lapse de temps entre els gols mil·lenaris 

Estanislau Basora, Andrés Ramírez, Patrick Kluivert i Dembélé. Anotadors de diferents èpoques que tenen un nexe en aquesta efemèride que ha sortit a la palestra 19 anys després. El davanter holandès que es va formar a les categories inferiors de l’Ajax es va apuntar el 3.000 també en un Barça - Athletic. Aquell 17 de gener de 2004 l'afició del Camp Nou va celebrar l'1-0, però el número rodó va quedar enfosquida per l'empat final. 

Canviem de segle, del XXI al XX, per trobar el gol 2.000 del Barça com a local a la Lliga. Un 5 d'abril de 1981, Andrés Ramírez, amb el sobrenom de Keegan que el tècnic Helenio Herrera li havia posat per motivar-lo, va ser l'autor de l'1-0 momentani contra el Valladolid a l'Estadi. Aquella jornada sí que acabaria amb felicitat completa barcelonista, perquè l'elenc culer es va emportar el triomf amb una altra diana de Sevilla, que en la seva trajectòria al Barça només va marcar cinc dianes oficials. Suficients, però per aparèixer en els annals del FC Barcelona. 

Per trobar el següent protagonista d'aquesta història ens hem de mudar d'estadi. Del Camp Nou a Les Corts. Un dels millors extrems de les memòries del futbol espanyol va firmar la primera xifra mil·lenària d'aquesta estadística. Estanislau Basora va escriure el gol 1.000 del Barça com a local a la Lliga en un matx contra Las Palmas del 10 de febrer de 1957. La catedral del futbol va presenciar aquesta efemèride en el 4-1 d'un matx que es va enaltir amb el triomf final per 6-1. 

En l'actualitat, Dembélé s'ha apuntat el gol 4.000 del Barça com a local a la Lliga. Els culers han esperat menys temps per veure aquesta dada mil·lenària, que es repetia cada 23 anys des del gol 1.000. Anteriorment, per arribar a aquesta primera xifra havien passat 27 anys. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut