L'hora de l'Spotify Camp Nou

L'hora de l'Spotify Camp Nou

Aquest dimecres, l'Estadi ha de ser una olla de pressió per contribuir a allargar la ratxa negativa de l'Inter en Champions League com a visitant: mai hi ha guanyat

Aquest dimecres 12 d'octubre l'Spotify Camp Nou té la paraula. El Barça-Inter de la jornada 4 de la Champions League és transcendental per l'esdevenir de l'elenc de Xavi a la competició europea. No serà una tasca fàcil, però els blaugranes comptaran amb el suport inqüestionable del públic culer i uns precedents immillorables. 

L'Inter de Milà sempre ha perdut a la competició de les estrelles a l'Estadi culer. Cinc parits, cinc derrotes. Sens dubte que l'Spotify Camp Nou és un malson per als nerazzurri, ja que és el territori on més ha perdut; més que en qualsevol altre estadi a domicili a la Champions League. A més, destacar que l'última victòria a domicili de l'Inter a la Champions davant un equip de la Lliga va ser l'octubre del 2004. Un relat que el Barça vol mantenir viu. 

La història d'un malson per a l'Inter

Aquest relat fosc dels italians a l'Spotify Camp Nou va començar el 18 de febrer del 2003. Un 3-0 incontestable de l'equip entrenat per Radomir Antić i amb jugadors amb focus com Puyol, Saviola, Kluivert, Overmars, Cocu o Xavi va obrir aquest camí tortuós per a l'Inter. Un conjunt que quasi no va comparèixer aquella màgica nit a l'Estadi. Perquè, un Barça imperial, com va titular L'Équipe aquell partit corresponent a la tercera jornada de la segona fase de grups, es va apoderar del discurs i de la victòria final. 

Els de Milà tampoc van despertar en la fase de grups del curs 2009/10. El 24 de novembre de 2009 els barcelonistes també van deixar sense paraules a l'Inter. L'elenc de Guardiola, amb un mig del camp fantàstic format per Xavi i Iniesta, va dibuixar una exhibició sobre el verd de l'Estadi. Piqué i Pedro van arrodonir aquella obra d'art en la cinquena jornada de la fase de grups.

Ara bé, el precedent més recordat d'aquella campanya va ser la tornada de les semifinals, el 28 d'abril de 2010. En aquella ocasió els interistes van abandonar momentàniament el seu estat d'amargor al Camp Nou. Perquè l'1-0 culer no va servir per remuntar el resultat de l'anada (3-1) i, d'aquesta manera, avançar a la final. En aquella jornada es va imposar el mur construït pels de Mourinho... tot i la victòria blaugrana en el duel de tornada.

Aquest contrapunt negatiu va deixar pas a dos nous resultats exitosos contra l'Inter a l'Estadi. El 24 d'octubre de 2018 els blaugranes van firmar la quarta victòria consecutiva com a locals en Champions. Un equip coral dirigit per Valverde va anul·lar els italians, espectadors de les dianes de Rafinha i Jordi Alba. Un nou triomf en la tercera jornada de la fase de grups que va aplanar la classificació cap a vuitens de final. 


Només un gol en contra

Aquest malson nerazzurro a l'Estadi acaba, de moment, el 2 d'octubre de 2019. Un doblet de Luis Suárez va deixar en anècdota el gol inicial de Lautaro Martínez (2-1). L'argentí, que encara milita a l'Inter de Milà, ha estat l'únic capaç d'enviar la pilota al fons de la xarxa en aquesta història de precedents. Una diana en contra en cinc duels que reforça la ratxa positiva blaugrana.


Ara, és torn de la sisena visita de l'Inter a l'Spotify Camp Nou. Un enfrontament vital per continuar aspirant a la classificació per a la següent ronda de la Champions. Sens dubte que el Barça jugarà amb el suport de l'afició per evitar que el club que llueix una biscione al seu escut desperti del malson. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut