Ansu Fati torna al lloc del rècord

Ansu Fati torna al lloc del rècord

El davanter blaugrana visita novament San Siro, l’escenari on es va convertir en el golejador més jove de la història de la Champions

Era un 10 de desembre del 2019 i el Barça jugava a San Siro el partit corresponent a l’última jornada de la fase de grups. El conjunt dirigit per Ernesto Valverde ja tenia matemàticament assolida la classificació per als vuitens i un jove Ansu Fati, de 17 anys i 40, havia començat el partit a la banqueta. No entraria al camp fins al minut 85. Però no va necessitar més.

En tan sols un minut sobre la gespa, Ansu va posar l’1-2 al marcador amb un gran gol des de la frontal que, de passada, batia un dels rècords més antics de la Champions: el de golejador més jove en la història de la competició.


Superava, d’aquesta manera, la xifra de Peter Ofori-Quaye, davanter ghanès d’Olympiacós que el 1997 havia marcat amb el Rosenborg amb 17 anys, sis mesos i set dies. Ansu ho feia, doncs, amb uns cinc mesos menys.

Gairebé tres anys després Ansu Fati torna al lloc dels rècords. Les circumstàncies han canviat molt: el d’avui a San Siro és un partit transcendental, Ansu és a punt de complir els 20 i Xavi és ara el tècnic del Barça. Tot i les diferències, serà impossible que Ansu no recordi aquell dia quan soni l’himne de la Champions minuts abans del partit.

El debutant més jove del Barça a la Champions

El de golejador més jove de la Champions no és l’únic rècord de la competició que atresora Ansu Fati. Mesos abans, el 17 de setembre del 2019, Ansu Fati ja s’havia convertit en el debutant més jove del Barça a la història de la Champions. Amb només 16 anys i 321 dies Ansu sortia com a titular a Dortmund, en el primer partit de la fase de grups.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut