Lewandowski, velocitat golejadora

El polonès és el jugador que menys partits ha necessitat per marcar nou gols a Lliga en el segle XXI

Robert Lewandowski marca gols a la velocitat de la llum. El davanter polonès ha firmat una arrancada estratosfèrica en Lliga amb el FC Barcelona. Així ho demostren les estadístiques, ja que el és el futbolista que menys partits ha necessitat per marcar nou gols a la competició domèstica en el segle XXI.

Al Visit Mallorca Estadi, una descàrrega elèctrica de Lewy en un matx ennuvolat va aplanar el camí cap al triomf final. Una solitària diana, que va impressionar a propis i estranys que li va permetre eixamplar els seus números realitzadors. Nou gols en set partits de Lliga per apoderar-se d'aquesta dada inèdita en el torneig. El podi l'acapara el FC Barcelona, ja que el completen dos altres exbarcelonistes, Zlatan Ibrahimovic (curs 2009/10) i Pierre-Emerick Aubameyang (temporada 2021/22).

Un Pitxitxi anotant en sis jornades seguides...

No és l'única estadística que segueix la lògica del capità de la selecció polonesa. El davanter blaugrana també encapçala la classificació del Pitxitxi. Unes nou dianes, amb 18 rematades a porteria, que ha dibuixat en sis jornades seguides i que li han permès treure a la palestra un rècord impertorbable des del 1940. De llavors ençà cap futbolista havia estat capaç de connectar sis jornades consecutives marcant en els seus primers set partits lliguers.

Aquesta successió de partits és una ratxa que en l'actual campanya només està a l'abast de Lewy. Cap altre jugador de les cinc grans lligues europees li fa ombra. Una prova més de la llum que exhibeix de cara a porteria. Una clarividència que alberga un gol cada 60 minuts i cada 30 tocs de pilota; dues estadístiques relluents a la Lliga només a la bota del davanter culer -en l'àmbit de les cinc grans lligues només és superat per Erling Haaland-.

... que assegura el triomf culer

Reial Societat (2), Valladolid (2), Sevilla, Cadis, Elx (2) i Mallorca són els equips que ha batut consecutivament en aquestes darreres jornades. Només s'ha quedat sense veure porteria en el matx que va iniciar el camí lliguer, contra el Rayo Vallecano a l'Spotify Camp Nou (0-0). Una electricitat anotadora interrompuda que ha servit perquè els de Xavi guanyessin. Per tant, gol de Lewandowski equival a victòria segura per al Barça -una equació que s'estén a la Champions-. A més a més, destacar que ha obert la llauna del Barça en quatre ocasions.

Robert Lewandowski, un llamp de gols, que vol continuar la seva velocitat i voracitat golejadora a la Champions