Els precedents del Barça amb la Roma

Els precedents del Barça amb la Roma

Barça i Roma s'han vist les cares al llarg de la història en diverses ocasions amb un balanç favorable pels blaugranes

El proper 6 d’agost la Roma visitarà el Camp Nou per celebrar la 57a edició del Trofeu Joan Gamper. Ho farà per segona vegada, ja que l’any del 2015 l’equip italià també va ser el convidat a la inaguració de la temporada blaugrana. Anem a conèixer, però, quins són els precedents entre aquests dos equips.

Temporada 2001/02

La Roma i el Barça van quedar emparellats al grup B de la segona fase de grups de la Champions League. El partit del Camp Nou va acabar 1-1 amb gol de Patrick Kluivert. Pel que fa el partit que es va disputar a l'Olímpic de Roma el resultat va ser de 3-0 a favor dels italians. Tot i això, el Barça va quedar primer d’aquesta segona fase de grups i va arribar fins a semifinals de la competició.

Luis Enrique Martinez Garcia

Temporada 2015/16

A la temporada 15/16 la Roma va ser l’equip convidat per disputar el 50è trofeu Joan Gamper al Camp Nou. El partit de presentació per l’afició blaugrana va ser una festa i el resultat així ho mostra amb un marcador de 3-0 a favor dels blaugranes. Messi, Neymar i Rakitic van ser els golejadors i el croat, a més, va rebre el premi MVP del partit.

GamperpartitMiguel_pic_2015-08-05barcelona-roma49

Aquesta mateixa temporada 15/16 el Barça i la Roma es tornarien a veure a la fase del grup E de la Champions League. El primer partit es va disputar a l’Olímpic de Roma i va acabar 1-1. Luis Suárez i Florenzi van ser els golejadors. Pel que fa al partit que es va jugar al Camp Nou la història va ser diferent. El Barça va golejar per 6-1 amb dos gols de Suárez, dos de Leo Messi, un de Piqué i l’últim d’Adriano.

Temporada 2017/18

Barça i Roma es van trobar als quarts de final de la Champions League. El partit d’anada es va celebrar al Camp Nou amb una golejada de 4-1 amb gols de Piqué, Suárez i De Rossi i Manolas en pròpia. Només sis dies després del partit d’anada es va disputar el segon a la capital italiana. Un partit on el Barça va caure per 3-0 i on va quedar eliminat de la Champions League pel valor dels gols fora de casa.

Roma3-FCBarcelona0GermanParga_pic_2018-04-10asroma-fcb002

Abans, però, de la disputa d'aquests enfrontaments el Barça i la Roma van disputar fins a cinc amistosos.  Ens remuntem fins l'any 1953 per conèixer el primer duel entre aquests dos equips. Un partit que va acabar 1-0 a favor dels catalans amb un gol de Moreno. Només cinc dies després es va disputar el segon enfrontament amb un resultat de 4-2 a favor dels italians.

Avancem, ara, fins l'any 1967 per trobar-nos amb el tercer duel amistós. Un partit que va acabar amb un 2-1 a favor dels italians amb el solitari gol de Fusté. Si seguim avançant l'any 1985 el Barça es va imposar, al Camp Nou, per 2-0 amb doblet de Schuster. I pel que fa l'últim amistós abans de competir de manera oficial  va ser l'any 1994 a l'Olímpic amb un empat 3-3. 

L'any 2018 l’equip català i l'italià es van tornar a veure les cares en un partit de pretemporada durant la gira pels Estats Units. L’equip blaugrana, sense poder comptar amb certs jugadors, es va veure derrotat per 2-4 davant la Roma. Rafinha i Malcom van ser els golejadors culers. 

Carles Perez 2018

La suma de tots els precedents, tant de partits oficials com amistosos, entre el Barça i la Roma queda amb un balanç igualat, però favorable pels blaugranes. Un total de 5 victòries pels catalans, 4 victòries pels italians i 3 partits que van acabar amb un emptat. La nit del Gamper la distància entre els dos equips es podrà ampliar o igualar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut