30 anys de la primera Lliga de Tenerife

Era la temporada 1991/92 i els blaugrana van fer bona la victòria del Tenerife davant el Reial Madrid

Aquest dimarts 7 de juny es compleixen 30 anys d’unes de les Lligues més èpiques del FC Barcelona, la primera de Tenerife. Era la temporada 1991/92 i el Reial Madrid arribava líder a la darrera jornada, amb un punt d’avantatge davant el Barça.

El conjunt blanc visitava el Tenerife, mentre que els blaugrana rebien l’Athletic Club al Camp Nou. Una tarda que no va començar massa bé per als interessos culers, ja que el Reial Madrid marxava al descans guanyant tot i veure com el Tenerife retallava diferències (1-2). Tot i així, el Barça estava fent els deures i s’imposava per la mínima (1-0) també a la mitja part amb un gol de Hristo Stoichkov.

Als pocs minuts de la segona meitat Stoichkov marcaria el 2-0 –que seria ja el resultat final- per un conjunt culer que seguia pendent del partit de Tenerife. Fins que dos minuts ho canviarien tot.

Al minut 77 i amb un home més per l’expulsió de Villarrolla el Tenerife empataria el matx amb un autogol de Ricardo Rocha. Pocs segons després el Tenerife tornaria a sorprendre el conjunt blanc amb el tercer gol.

A l'acabar el partit al Camp Nou els blaugrana estaven pendents del que succeïa a Tenerife, a través dels transistors. Amb la confirmació del triomf del Tenerife (3-2) jugadors, cos tècnic, membres de la Junta i aficionats esclataven d’alegria al conquerir la Lliga i firmar així el doblet aquell curs, després d’haver conquerit la Lliga de Campions a Wembley.