Jordi Alba fa història en entrar al Top-10 de jugadors amb més partits

Jordi Alba fa història en entrar al Top-10 de jugadors amb més partits

Amb 421, el lateral és el desè futbolista amb més partits amb la samarreta culer. Una efemèride firmada amb una assistència al camp del Llevant

A la velocitat de la llum i a ritme d'assistències per la banda esquerra, Jordi Alba ha fet història amb el FC Barcelona. El 18 barcelonista, amb la titularitat, assistència i posterior victòria contra el Llevant (2-3), ha entrat en una llista selecta de barcelonistes. S'ha convertit en el desè jugador amb més partits amb l'elàstica culer. En suma un total de 421 i es troba empatat amb Guillermo Amor. 

Amb el 18 estès al llarg de la seva esquena des del seu retorn al Barça, el de L'Hospitalet s'ha apoderat de la banda esquerra. Format a La Masia, on va estar durant set anys, va deixar el Club per tornar amb més força. Després de passar pel Cornellà, el Nàstic –cedit- i el València, l’estiu del 2012, es va tornar a enfundar la samarreta blaugrana. I quina manera de defensar els colors.

Des de fa 10 anys, la banda esquerra s'associa al seu nom

Amb caràcter, esprints i treball s’ha convertit en el lateral esquerre indiscutible per a tots els entrenadors. Tito Vilanova, el ‘Tata’ Martino, Luis Enrique, Ernesto Valverde, Quique Setién, Ronald Koeman i, ara, Xavi. Tots ells han confiat en el de L’Hospitalet per ocupar la banda esquerra de la defensa i l’atac culers. Perquè la seva fitxa i la seva posició el cataloguen en la rereguarda, però les seves aparicions en la davantera són constants. Té esperit de davanter. Així ho demostren també les seves estadístiques.  

3200x2000-Jordi Alba TOP BUSQUETS 672

D'aquesta manera, no és d'estranyar que hagi anat escalant posicions en aquesta destacada llista de culers il·lustres. 421 matxs enalteixen el seu joc i el situen en la posició número 10, empatat amb Guillermo Amor, de futbolistes amb més partits amb el Barça. Una nòmina on compareixen dos altres jugadors de la plantilla actual, Sergio i Piqué. Així com altres culers que han contribuït amb escreixos a escriure història exitosa amb el FC Barcelona. 

L'efemèride s'arrodoneix amb una nova assistència

Amb 33 anys, Jordi Alba té uns números envejables. 286 victòries, 76 empats i 59 derrotes. Unes dades que fan pensar en un col·lectiu on l'internacional espanyol ha aportat, i molt. La seva societat amb els davanters, especialment amb Messi, ha estat una veritable amenaça per a les defenses rivals i ha donat molts triomfs. El davanter argentí és el futbolista que ha rebut més assistències de gol del lateral (23). A més, altres davanters com Suárez (20) o Griezmann (6) també s’han beneficiat en els darrers anys de la capacitat assistent del futbolista format al planter. 

Aquest curs i amb l'arribada de Xavi l'aportació de Jordi Alba també destaca. Ha entès a la perfecció l'ideal futbolístic del tècnic egarenc i ha sabut eixamplar les seves estadístiques. També el dia que ha firmat aquesta efemèride al Ciutat de València; una passada perfecta cap al cap de Luuk de Jong que ha servit perquè el Barça s'endugués el triomf (2-3). És el segon barcelonista amb més assistències, un total de 10 passades de gol. Però a més de repartir dianes, també en marca. Aquesta campanya en porta dues. En total com a blaugrana, n'ha celebrat 24 de propis. 

Ara, és protagonista per registrar una efemèride a l'abast de pocs. Una efemèride que, ben segur, continuarà creixent amb Jordi Alba recorrent la banda esquerra del FC Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut