València - FC Barcelona: Golejada del Barça per assaltar Mestalla (1-4)

Una gran primera meitat dels homes de Xavi Hernández ha servit per conquerir Mestalla i permet al Barça tornar-se a situar en posicions d'accés directe a Champions

Tempesta perfecta de color blaugrana la que ha caigut a la gespa de Mestalla. Una gran actuació del Barça en un camp històricament complicat ha servit per donar un cop sobre la taula i tornar a Barcelona amb el botí dels tres punts a l'esquena, que el situa de nou en la desitjada Zona Champions.

Somriure coral

Es presentava la 25ª jornada de la lliga com un duel marcat en vermell per la dificultat de visitar un València que volia acabar amb la ratxa de sis jornades sense conseguir la victòria en la competició domèstica. No tenia aquesta mateixa idea el Barça, confirmant la millora i les bones sensacions mostrades en els últims partits, recuperant la punteria que va mancar davant el Nàpols i trobant en Aubameyang la figura per traslladar la bona imatge al marcador.

Una tempesta perfecta ha estat la primera meitat d'un Barça que, en estat de gràcia, ha marxat al descans amb una renda de tres gols. Havia començat el partit amb una intensitat clàssica dels duels entre culers i chés però sense que cap dels equips generés perill fins que Aubameyang ha alçat la mà. L'ha vist Jordi Alba i li ha servit una pilota extraordinària que el gabonès ha rebut i ha aprofitat per demostrar el que millor sap fer. Era el minut 23 i res més podia fer el porter Mamardashvili que contemplar com la pilota escupida per Auba es colava per l'escaire de la porteria. Arribava la primera tombarella; no la última.

Seguia divertint-se un Barça compromès amb la pressió alta que imposa Xavi, recuperant pilotes a camp visitant i donant velocitat al joc. Superada la primera mitja hora, desequilibrava per la dreta un Dembélé que tornava a la titularitat abans d'entregar la pilota a un Sergio que es movia prop de la frontal de l'àrea valenciana. A partir d'aquí, rock&roll: Sergio, Jordi Alba i Dembélé han tirat del primer toc per servir-li l'esfèric a un Frenkie De Jong que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa.

Vent a favor

Somreia un Barça que veia com tot sortia tal i com s'havia planejat. En un d'aquells dies en els que la moneda sempre cau de cara, dues intervencions del VAR han servit per confirmar la dinàmica, validant primer un gol d'Aubameyang després d'una excel·lent passada de Gavi i anul·lant després la diana de Carlos Soler, que hagués retallat distàncias abans del descans. No ha estat així i els jugadors han enfilat els vestidors amb 0 a 3 al marcador de Mestalla.

Amb l'experiència de Balaídos apresa, el Barça no s'ha posat nerviós quan Carlos Soler, aquesta vegada sí, ha descomptat al 53' amb un gran cop de cap. Deu minuts ha durat l'alegria entre el valencianisme, que ha conegut de primer mà al Golden Boy en aquesta tarda de diumenge. Havia entrat en el 60' un Pedri que ha tardat tres minuts en apuntar-se a la festa amb una potentíssima canonada que, després de roçar en Aubameyang, ha fet pujar l'1-4 a un marcador que no s'ha mogut més.

Ha intentat el València reduir diferències a un Barça crescut, comandat per un Pedri imperial i que ha vist com el treball ha tingut recompensa en una tarda plàcida. Amb aquesta contundent victòria, el Barça recupera la quarta posició i torna a situar-se en les places que donen accés directe a la propera edició de la Champions. Somriu Xavi, somriu el Barça.