10 coses que cal saber d’Adama Traoré… al planter

10 coses que cal saber d’Adama Traoré… al planter

Repassem les curiositats més destacades de l’extrem de l’Hospitalet durant el seu pas per Can Barça

Adama Traoré torna al FC Barcelona. L’extrem català es converteix en el nou reforç blaugrana durant aquest mercat d’hivern, i torna a la que va ser casa seva durant 11 anys. Repassem les 10 dades més destacades i curioses del seu pas per La Masia.

1. Adama va disputar un total d’11 temporades com a blaugrana. Va arribar a La Masia el 2004 amb només vuit anys, i va marxar el 2015, ja amb 19 anys i després de passar per pràcticament totes les categories del futbol formatiu culer.

2. El primer entrenador d’Adama al futbol base del Barça a la temporada 2004-05, sent jugador del Benjamí B, va ser Jordi Condom, exjugador del Palamós. 

3. Posteriorment, després de dues temporades jugant a futbol set, Adama va estrenar-se al futbol 11 amb l’Aleví B que dirigia Albert Puig.

4. Adama jugava a l’Aleví B que va ser protagonista per una acció de fairplay en un torneig de Perelada. Aquella acció va suposar molts reconeixements per a l’entrenador Albert Puig.

5. Va ser amb el Cadet A de Quique Álvarez a la temporada 2011/12 quan va explotar tot el seu talent ofensiu. A partir d’aquí, va ser batejat com ‘la fletxa de l’Hospitalet’.

6. La seva gran temporada amb el Cadet A va provocar que Adama debutés, sent cadet, amb el Juvenil A d’Òscar García a la temporada 2011/12, on coincidiria amb juvenils de tercer any. És a dir, jugadors tres anys més grans que ell.

7. Al curs 2013/14, guanya amb el Juvenil A la primera Youth league de la història. A la final un dels dos gols de Munir arriba gràcies a una gran acció de l’extrem de l’Hospitalet. 

 

8. Durant la seva etapa a la Masia, va coincidir amb diversos futbolistes com Onana, Rodri Tarín, Grimaldo, Halilovic, Kaptoum, Denis Suárez, Sergi Samper, Dongou, Sanabria, Sergi Gómez, Masip, Sandro o Munir, entre molts altres. A més, quan va pujar al primer equip, va coincidir amb alguns dels quals seran els seus actuals companys com Alves, Piqué, Alba, Sergi Roberto, Ter Stegen i Sergio Busquets, i també el seu actual tècnic, Xavi Hernández.

9. Amb només 17 anys, a la temporada 2013/14, Adama ja va debutar a Segona A amb el Barça B. Va ser en un partit contra la Ponferradina, el 6 d’octubre del 2013. Aquella temporada disputaria 26 partits i marcaria cinc gols, tot i ser encara juvenil de segon any. En total, Adama va jugar 63 partits amb el Barça B durant les dues temporades que va jugar al filial (2013/14 i 2014/15), marcant vuit gols.

10. El premi de debutar amb el primer equip va arribar també amb només 17 anys, en un partit de Lliga contra el Granada el 23 de novembre del 2013, entrant al minut 82 substituint a Neymar. Es va convertir en el 9è jugador més jove a debutar amb el primer equip al segle XXI, amb tan sols 17 anys i 9 mesos. Posteriorment, també debutaria a la Champions contra l’Ajax, i el seu primer i únic gol –fins al moment– amb el primer equip, seria el curs següent a la Copa, en la victòria per 8-1 davant l’Osca al Camp Nou. En total, va participar en quatre partits amb el primer equip blaugrana. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut