Com han estat les últimes eliminatòries entre els Reis de Copa?

Com han estat les últimes eliminatòries entre els Reis de Copa?

El FC Barcelona s’enfrontarà contra l’Athletic Club a San Mamés en els vuitens de final en una eliminatòria que ja és un Clàssic de Copes

El FC Barcelona haurà de superar l’Athletic Club si vol continuar en la lluita per la Copa del Rei, competició de la qual és vigent campió i l’equip amb més títols al llarg de la història. De fet, el duel contra l’Athletic Club suposarà la reedició de la darrera final de Copa, guanyada pel Barça per 0-4 a Sevilla. L’eliminatòria enfrontarà els dos grans Reis de la competició: el Barça suma 31 títols de Copa i l’Athletic Club, 23.

Eliminatòries de color blaugrana

Aquesta serà la 44a vegada que el Barça es trobi amb l’Athletic en una ronda de la Copa del Rei. Més enllà de les finals (les del 2009, 2012, 2015 i 2021 van ser blaugranes), les eliminatòries de Copa contra l’Athletic Club deixen un balanç molt favorable per al Barça.

 

Al llarg dels últims 60 anys, els de Bilbao només han eliminat el FC Barcelona en una ronda classificatòria, i va ser la temporada 2019/20 als quarts de final, també en un duel a partit únic disputat a San Mamés. Per trobar el penúltim precedent cal remuntar-se fins l’any 1960, també als quarts.

Durant l’última dècada, la rivalitat entre tots dos equips ha anat a més. A banda de les esmentades finals, tots dos equips s’han vist les cares als vuitens de final de la temporada 2010/11, als quarts de la 2015/16 i als vuitens de la 2016/17, sempre amb classificació blaugrana.

Només en la ja citada eliminatòria a partit únic de la 2019/20 el desenllaç va ser favorable als conjunt basc. Aquest dijous es viurà un nou capítol del que ja és un Clàssic... de Copa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut