Present i futur: Eric Garcia

Present i futur: Eric Garcia

El central va tornar al Barça l'estiu del 2021, després d'haver-se format durant 9 anys a les categories inferiors culers

La fitxa

Nom complet: Eric García Martret

Data i lloc de naixement: 9 de gener de 2001 (Martorell, Barcelona)

Arribada al Barça: Ingressa a la Barça Escola l’any 2008 i es cria a la Masia fins al 2017, on passa per totes les categories inferiors sent el capità. Del Benjamí B al Juvenil culers. Després de quatre anys al Manchester City, torna al Barça el 2021.

Debut amb el primer equip: El 15 d'agost del 2021, en la primera jornada de Lliga davant la Reial Societat al Camp Nou, l'Eric debuta amb el primer equip blaugrana com a titular i disputant 83 minuts. 

Gran sortida de pilota

Eric és un central amb una gran visió de joc i molt bona sortida des del darrere. Un futbolista amb molt de potencial, que té totes les característiques d’un defensa d’estil Barça. A la bona sortida de la pilota s'afegeix una gran intel·ligència a l’hora d’anticipar-se als seus rivals, ja que comprèn el joc de forma instintiva. Un retorn molt especial a Can Barça després de quatre temporades lluny de Barcelona.


Peça clau a l'Eurocopa i els JJOO

El seu gran talent, tot i la seva joventut, va cridar l'atenció del seleccionador nacional, Luis Enrique Martínez, que el va convocar per disputar l'Eurocopa 2020 amb la selecció absoluta d'Espanya.

Després de ser internacional amb la sub-16, la sub-17 i la sub-21, es converteix en el primer futbolista de la Barça Escola convocat per l’absoluta de la selecció espanyola, completant una bona Eurocopa, disputant tres partits i sent titular tant als vuitens de final com a les semifinals. A més, tot seguit va disputar els JJOO (jugant els sis partits com a titular i tots els minuts possibles) i aconseguint la medalla de plata.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut