Brasil-Argentina a la final de la Copa Amèrica!

Brasil-Argentina a la final de la Copa Amèrica!

Argentina ha vençut a Colòmbia en la tanda de penals després de l'empat a un i s'ha classificat per a la gran final de la Copa Amèrica, que tindrà lloc a Maracanà

El partit de seleccions per excel·lència de futbol sud-americà viurà una nova edició després que l'Argentina de Messi i Agüero hagi aconseguit superar a Colòmbia des dels penals. L'últim precedent d'una final entre aquestes dues seleccions es remunta a 2007, quan Brasil va superar a l'Argentina per 3 gols a 0.

En la seva 29a participació en una final continental, Argentina buscarà igualar Uruguai com a selecció que més vegades ha aixecat la Copa Amèrica, ja que la celeste compta amb 15 campionats i l'albiceleste, de moment, amb 14 trofeus.

El partit aviat es va posar de cara per l'albiceleste, que va obrir la llauna tot just començar el joc. Després d'una nova assistència de Messi, Lautaro va enviar la pilota a la xarxa i va assenyalar el camí cap a Maracaná. No obstant això, ja en la segona meitat, Colòmbia va aconseguir la igualada i el marcador ja no es va moure més, condemnant a tots dos equips a jugar-s'ho tot des dels onze metres. Aquí, el '10' blaugrana va exercir de capità i va marcar el seu penal, mentre que el porter argentí es va erigir en l'heroi de la nit després de tres llançaments atrapats.

Amb el Superclásico de les Amèriques ja confirmat per a la gran final, el partit també comptarà amb un enfrontament entre blaugranes. A les files argentines, el Kun Agüero i Leo Messi tractaran d'aixecar una copa que es resisteix des de fa molt; en el bàndol del Brasil, Emerson voldrà revalidar la condició de campions obtinguda el 2019.

El camí cap a la final

Després de 3 victòries i un empat en 4 jornades, Argentina va ser líder del seu grup amb 10 punts. Malgrat signar taules amb Xile en el seu debut, la selecció que comanda Scaloni va encadenar a partir d'aquí una ratxa perfecta i va anar de menys a més al llarg del torneig. Victòries per la mínima davant l'Uruguai i Paraguai, gran actuació davant Bolívia i el pas a quarts de final solucionat.

Abans de les semifinals de la passada matinada, Argentina també va deixar en el camí a Equador amb un contundent 3-0 que va comptar amb una gran actuació de Leo Messi. Ja a la final, el Brasil és l'últim obstacle perquè l'Argentina, 29 anys després, torni a regnar a Amèrica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut