La selecció espanyola es queda a les portes de la final

El conjunt de Luis Enrique, amb quatre culers de titulars, cau en una agònica tanda de penals davant Itàlia a les semifinals de l'Eurocopa

La selecció espanyola ha caigut a les semifinals de l'Eurocopa davant Itàlia (1-1, 4-2) després d'una agònica tanda de penals. Un partit molt disputat on els quatre culers convocats per Luis Enrique han estat titulars: Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets i Pedri González.

El central ha disputat un total de 109 minuts, fins que ha estat substituït per Pau Torres a la segona part de la pròrroga. També Sergio ha estat canviat al descans de la pròrroga, disputant 105 minuts, mentre que Pedri i Alba han disputat els 120 minuts un cop més.

Tots quatre han deixat una grandíssima actuació, destacant un cop més l'exhibició de Pedri al mig del camp als seus 18 anys, amb una gran precisió en la passada (65 passades de 67 intentades, un 97% d'encert). A més, destaquen també les 10 recuperacions de Sergio Busquets.

El duel ha estat dominat en gran part pels homes de Luis Enrique, però ha estat Itàlia qui s'ha avançat al marcador mitjançant Chiesa, amb una bona rematada creuada (1-0, min. 60). Tot i així, Espanya ha igualat a 10 minuts del final després d'una gran combinació d'Olmo i Morata que ha finalitzat el davanter (1-1, min. 80).

Ja a la pròrroga, cap dels dos equips ha estat capaç de trencar la igualada i finalment el bitllet per a la final s'ha decidit als penals, on Olmo i Morata han fallat per part d'Espanya, i tot i els gols de Gerard Moreno i Thiago, Itàlia s'ha classificat anotant quatre de cinc: ha fallat Locatelli el primer, però després han marcat Belotti, Bonucci, Bernardeschi i Jorginho. Així doncs, Itàlia jugarà la gran final de diumenge contra el guanyador del Dinamarca-Anglaterra.