Els rècords de precocitat de Pedri

El jove jugador blaugrana ha trencat moltes estadístiques en el seu primer curs com a culer, algunes d’elles amb la selecció espanyola

Pedri no para de batre rècords. Aquest dilluns en el debut de la selecció espanyola a l’Eurocopa 2020 contra Suècia el jove jugador culer va convertir-se en el futbolista del combinat espanyol més jove en debutar en una Eurocopa. Amb 18 anys, 6 mesos i 18 dies, el jugador canari bat el rècord de Miguel Tendillo vigent des del 1980. I va fer-ho disputant els 90 minuts i convertint-se en un dels homes més destacats del partit. Però aquest no és l’únic registre que ha superat Pedri, els repassem a continuació.

52 partits de rècord

El canari ha tancat el curs havent disputat un total de 52 compromisos oficials, convertint-se en el futbolista culer amb més partits jugats durant aquest curs, per davant de Frenkie de Jong (51), Antoine Griezmann (51), Sergio Busquets (50), Jordi Alba (49), Clément Lenglet (48) i Leo Messi (47).

El segon més jove en assolir 50 partits com a blaugrana

Pedri ja és cinquantenari. La seva titularitat contra l’Atlètic de Madrid va suposar el seu partit número 50 amb el primer equip amb només 18 anys i cinc mesos, convertint-se en el segon jugador més jove de la història del Club en assolir la cinquantena de partits amb el Barça.

El rècord continua en mans de Bojan Krkic, que va arribar als 50 partits amb 18 anys i 3 dies, mentre que qui perd la segona plaça és Leo Messi, que va assolir-los amb 19 anys i 7 mesos.

Pedri i Ansu, fent història a la Champions

En el partit de Champions contra el Ferencvaros al Camp Nou els gols de Pedri i Ansu van suposar el primer partit de la història de la competició en el qual dos menors veien porteria. Un rècord compartit entre dos jugadors més que companys d’equip.

El quart culer més jove en marcar a la Lliga

Pedri va marcar el primer gol amb el Barça en el triomf blaugrana contra el Betis (5-2). I el futbolista canari va marcar el definitiu 5-2 al minut 89. Una diana que convertia a Pedri en el quart futbolista blaugrana més jove en marcar a la competició domèstica. Ansu lidera aquest registra, seguit de Bojan Krkic i Leo Messi, tercer i quart respectivament.

Pedri: "Per a mi és un somni ser aquí"

El jugador canari ha parlat aquest migdia en roda de premsa des de la concentració de la selecció. Pedri s'ha referit al seu debut en un torneig oficial amb la selecció espanyola absoluta: "Per a mi és un somni ser aquí. Fa un any no m'ho esperava. Vull agrair a tots els entrenadors que han apostat per mi aquest temps. Pepe Mel, Ronald Koeman i ara Luis Enrique". A més, el jugador culer ha assegurat que la selecció espanyola son "grans favorits i l'exigència la tenim sempre".