Pedri: un primer any de rècord

Pedri: un primer any de rècord

El jugador canari ha disputat 52 compromisos aquest curs i ha estat el futbolista amb més partits jugats del Barça

No es recorda un cas igual en els últims anys. L’arribada de Pedri al Camp Nou ha sacsejat el micamp del Barça. El futbolista canari, de vacances des d’abans del partit de l’Eibar i convocat per a l'Eurocopa per Luis Enrique, ha completat una primera temporada de rècord a Can Barça. De les que es recorden.

El canari ha tancat el curs havent disputat un total de 52 compromisos oficials, convertint-se en el futbolista culer amb més partits jugats durant aquest curs, per davant de Frenkie de Jong (51), Antoine Griezmann (51), Sergio Busquets (50), Jordi Alba (49), Clément Lenglet (48) i Leo Messi (47). 

A la resta d’equips de la Lliga, només Antonio Puertas (Granada, 53) i Manu Trigueros (Vila-real, 53), Youssef En-Nesyri (Sevilla, 52) i Daniel Parejo (Vila-real, 52) superen o igualen els registres de Pedri. 

En clau blaugrana, Pedri es convertia també fa poques setmanes en el segon futbolista més jove en assolir els 50 partits oficials, per darrere de Bojan Krkic.

Bojan, Pedri i Messi, els més joves en arribar als 50 partits amb el Barça.
Bojan, Pedri i Messi, els més joves en arribar als 50 partits amb el Barça.

Des de la temporada 2013/14 només dos futbolistes més han jugat un mínim de 50 partits en el seu primer any de culers: van ser Arturo Vidal i Ivan Rakitic. 

A prop de jugar-ho tot a la Lliga

Si no hagués descansat a l’última jornada, Pedri hauria participat en les 38 jornades de Lliga. En tot el segle XXI només ha passat tres cops en clau blaugrana: Víctor Valdés va jugar tots els partits de Lliga les temporades 2006/07 i 2009/10 i Leo Messi (únic jugador de camp en assolir-ho) no es va perdre cap partit de la Lliga 2014/15. Pedri, doncs, s’ha quedat a un passat d’igualar una marca molt complicada d’assolir.

A la Lliga espanyola, només quatre jugadors de camp han participat en tots els partits de la Lliga recentment acabada: Iñaki Williams (Athletic Club), Àngel Correa (Atlètic de Madrid), Rafa Mir (Osca) i Youssef En-Nesyri (Sevilla).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut