Valladolid - Barça: Premi gros a Pucela (0-3)

Els de Koeman rubriquen un gran partit i s'enduen tres punts vitals de Valladolid

Al Barça li ha tocat el premi gros el dia de la loteria nadalenca. La victòria per 0-3 assolida pels de Koeman a Valladolid, ha tingut, però, poc a veure amb la sort. Els gols de Lenglet, Braithwaite i Messi han respost més aviat a un gran partit dels culers, innovadors en el plantejament i superiors de principi a fi a Pucela.

Afirmava Koeman a la roda de premsa prèvia al partit que l’única opció era guanyar. I l’equip ha sortit amb aquesta actitud. Amb tres centrals d’inici (Araujo, Mingueza i Lenglet) i dos carrilers enganxats a les bandes (Dest i Alba), el Barça s’ha plantat amb un 3-5-2 innovador al Nuevo José Zorrilla.

0-2 a la mitja part

L’aposta del tècnic holandès ha resultat un èxit i ràpidament ha donat els seus fruits. Després d’uns minuts amb molt de ritme, Lenglet ha obert la llauna després d’una gran centrada de Messi. El francès li ha dedicat el seu gol a Moussa Wagué, lesionat de gravetat fa pocs dies

Minuts més tard, Braithwaite signava el segon després d’una genial combinació entre Messi, Dest i el davanter danès, que ha rematat a boca de canó la passada de la mort del lateral nord-americà.

Messi supera Pelè

Superat el Valladolid en tots els sentits, Sergio ha intentat revolucionar el seu equip amb fins a quatre canvis abans del minut 60. No ha servit de res perquè el Barça estava incommensurable. A la zona de tres quarts Pedri i Messi feien mal de veritat. L’argentí, que s’ha topat repetidament amb Masip, finalment ha trobat el camí del gol després d’una assistència genial del jove futbolista canari. Messi superava així el rècord de gols de Pelè amb un mateix Club.

Amb el partit vist per sentència, el Valladolid ha gaudit d’algunes ocasions. A la porteria blaugrana, però, hi havia un mur: Marc-André ter Stegen. També hauria pogut caure el quart per al Barça, però tant Coutinho com Messi han estavellat les seves rematades al pal. No ha importat gaire: els blaugrana tornen a Barcelona amb tres punts vitals després de quatre ensopegades consecutives a domicili. Aquest és el camí.