El futbol es va descobrir fa 101 anys?

El futbol es va descobrir fa 101 anys?

El 20 d’abril del 1919, després que la Reial Societat perdés per 1-3 davant el Barça, el realista Mariano Arrate va dir: "Encara, fins avui, no havia vist mai jugar a futbol"

El bon joc s’ha sabut apreciar tota la vida, també fa 101 anys. El 20 d’abril del 1919, el Barça va derrotar a domicili la Reial Societat per 1-3 (amb dos gols de Martínez i un d’Alcántara), en partit corresponent a la tornada dels quarts de final del Campionat d’Espanya. A l’anada, disputada una setmana abans al camp del carrer Indústria, l’equip blaugrana s’havia imposat per un clar 6-0. Aquell 20 d’abril aquesta va ser l’alineació blaugrana: Bru, Reguera, Costa, Torralba, Sancho, Blanco, Viñals, Lakatos, Martínez, Alcántara i Sagi.

Diuen les cròniques que els barcelonistes van protagonitzar un abassegador recital al vell camp d’Atotxa, fins al punt de ser aclamats de manera entusiasta pels mateixos seguidors donostiarres. L’exhibició devia ser de tal calibre que, un cop acabat el matx, el mític defensa realista Mariano Arrate va confessar de manera molt cavallerosa: “Encara, fins avui, no havia vist mai jugar a futbol".

La frase d’Arrate és equiparable a la que pronunciaria molts anys després Sir Alex Ferguson, tècnic del Manchester United, el 28 de maig de 2011, després de perdre amb el Barça per 3-1 la final de la Champions League: “El Barcelona és el millor equip que he vist mai. No es una vergonya perdre contra aquest conjunt que ens fa gaudir del futbol.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut