Llevant - Barça: S’acaba la ratxa (3-1)

Al Ciutat de València s'ha arribat al final d’una ratxa de set victòries consecutives

Sotragada culer al Ciutat de València. Els de Valverde han perdut el matx davant el Llevant (3-1) i, per tant, no poden allargar la ratxa de set victòries seguides. El conjunt local ha estat capaç de capgirar una diana de penal de Leo Messi. Un gol que havia semblat desfer la incomoditat dels barcelonistes en aquest matx de la jornada 12.

El Barça ha tardat a pertorbar la quietud de la porteria del Ciutat de València. Una tranquil·litat sacsejada per un incís Semedo. Abans de forçar un penal en el minut 36, l’avui lateral esquerra ha dotat de sinergia l’atac barcelonista. Una connexió amb Griezmann, amb llums en defensa, ha fet moure la xarxa valenciana, però per l’exterior. El mateix davanter francès s’ha topat amb els reflexos d’Aitor Fernández. Un porter local que no ha pogut mantenir el silenci quan Messi se li ha situat davant.

Messi, altre cop golejador

El 10 culer viu en la quotidianitat del gol. Gràcies a la transformació del penal davant el Llevant, ha encadenat el cinquè partit consecutiu marcant. Una festivitat que es podria haver allargat de no ser pels locals Miramón i Aitor, i pel VAR que han evitat la segona diana de l’argentí situat com a fals 9. Una posició que ha ocupat quan Carles Pérez ha entrat al terreny de joc en substitució de Luis Suárez.

Fi al període victoriós

El 0-1 (min 37) ha semblat despertar el matx per als de Valverde. L’entrada a la gespa no havia estat còmoda per al Barça i costava trenar jugades. Una tendència repetida a l’inici de la segona meitat. Ara bé, aquesta vegada, l’agitació ‘granota’ ha materialitzat la remuntada. Campaña, Mayoral i Radoja han estat els artífexs del 3-1, que ha arribat amb set minuts.

Un marcador que ha agreujat el bloqueig dels barcelonistes, incapaços de sobreposar-se a l’adversitat local. L’entrada d’Ansu Fati, que hauria pogut marcar dues vegades, tampoc ha revolucionat en excés l’equip, apagat en atac fins al xiulet final.

Així doncs, el Barça ha perdut la ratxa triomfal. Després de set victòries seguides, al Ciutat de València ha arribat la tercera derrota de la competició del curs i els 22 punts al capdamunt de la classificació no s’han elevat. Ara, el Barça s’ha de refer per mantenir la imbatibilitat a la Champions League. El dimarts (18.55 hores) l’Slavia de Praga visita el Camp Nou.