Barça – Vila-real: Continuen intractables després de l'aturada (5-0)

Les blaugranes sumen un nou triomf en un partit marcat pel retorn de Hansen, Engen i Jana

Tres punts més per reafirmar el domini blaugrana a la Lliga. El Barça ha sumat la 20a victòria en Lliga F davant del Villareal (5-0). El camí impol·lut de les culers, sense conèixer ni l'empat ni la derrota, ha continuat després de la represa de la competició domèstica. Les 5.026 persones que han assistit al Johan han pogut gaudir de l’espectacle de les de Jonatan Giráldez que després d’un joc impecable han firmat un triomf crucial per continuar encapçalant la classificació.

Més enllà del duel entre el líder intractable i el conjunt valencià, la jornada ha estat marcada pel reconeixement al dia de la dona. Abans de l'inic del partit, el públic assistent ha pogut gaudir de nombroses activitats als voltants de l'Estadi Johan Cruyff. A més, minuts abans del xiulet inicial, Alexia Putellas, Mapi León, Keira Walsh i Lucy Bronze han ofert a l'afició els premis aconseguits el passat dilluns a la Gala "The Best".

WhatsApp Image 2023-03-05 at 14.12.58

Des dels primers compassos les blaugranes han començat a dominar un partit que el Villareal havia plantejat des de la resistència defensiva. L’equip barceloní ha pogut començar a encarrilar el partit al minut 20 de partit amb el primer gol i després d’aquest amb els 4 següents l’ha sentenciat.

Encarrilen la victòria

El conjunt "groguet" ha sortit decidit a plantar cara a les blaugranes, però després de 21 minuts de resistència ha aparegut l'olfacte golejador d'Oshoala. La nigeriana ha estat l'encarregada d'obrir la llauna amb el seu gol número 19 en la Lliga en una jugada on també ha participat Clàudia Pina amb una passada amb el cap (1-0, min.20). Les de Jonatan Giráldez han continuat rondant el perill, però sense poder materialitzar-lo.

No ha estat fins 15 minuts més tard i després de nombrosos avisos quan el Barça ha aconseguit marcar el segon. Aquest cop ha estat obra de Salma Paralluelo que després d'una bicicleta i una paret amb Aitana ha perforat la porteria visitant amb una rosca perfecta (2-0, min. 38). Un 2-0 insuficient per saciar la fam i el treball de les de culers que han persistit fins a obtenir el tercer a la segona meitat.

Un segon temps marcat pels retorns

A la represa, el tercer ha trigat a arribar, però el que no ho ha fet, ha estat el retorn de la primera blaugrana lesionada al terreny de joc. I és que Graham Hansen, després de quatre mesos lesionada, ha tornat a trepitjar la gespa del Johan Cruyff. Ni cinc minuts ha tardat la noruega a tornar a brillar en el terreny de joc. El seu retorn ha estat arribar i moldre, ja que l'extrem dret ha estat l'encarregada de posar el 3-0 després d'una gran jugada personal.

La segona a tornar a trepitjar la gespa ha estat Ingrid Egen que després de lesionar-se a principis de gener ha entrat el terreny de joc per disputar els deu darrers minuts del duel. I finalment, els més de 5.000 espectadors del Johan Cruyff s'han posat dempeus per presenciar el redebut de Jana Fernández que després de 384 dies ha tornat a disputar un partit de futbol.

WhatsApp Image 2023-03-05 at 14.12.43

Als darrers minuts de temps reglamentari, Hansen ha posat la cirereta del duel en firmar un hat-trick en el seu retorn després de la lesió. Al minut 84 ha marcat el 4-0 després d'un control orientat i una rematada ajustada al pal llarg i al minut 90, la noruega ha posat el 5-0 final en firmar una jugada magistral.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 5
Villareal, 0

Barça: Paños, Bronze (Torrejón, min.65), Paredes, Mapi (Jana, min.79), Crnogorcevic, Walsh (Engen, min. 75), Patri, Aitana, Salma, Oshoala (Geyse, min.66) i Pina (Hansen, min.65).

Villareal: C. Carbonell, I. Miguélez, Cienfu (Cubedo, min. 85), Kanteh (Rueda, min. 82), M. Llompart (Lima, min. 71), Nerea (Giménez, min.82), Tere (Martínez, min. 71), Soldevila, Lara Mata, Pilar García i Albeta.

Gols: 1-0, Oshoala (min. 20); 2-0, Salma (min.38), 3-0, Hansen (min.70); 4-0, Hansen (min. 84); 5-0, Hansen (min. 90).

Àrbitres: María Eugenia Gil, Nahia Alonso i Haizea Castresana