Juvenil A – Manchester City: Victòria de luxe i mig passi a la butxaca (1-0)

En un partit de gran qualitat i de màxima igualtat, els blaugranes s’han imposat amb un solitari gol de Carles Pérez al minut 86 i tenen la classificació a tocar

El Juvenil A del FC Barcelona ha deixat molt ben encarada la classificació a la UEFA Youth League amb una gran victòria al Miniestadi contra el Manchester City. En un partit d’alta qualitat, els nois de Gabri Garcia s’han imposat gràcies a un gol de Carles Pérez al minut 86. El duel, amb moltes alternances en el domini i les ocasions, situa el Barça –que continua imbatut aquesta temporada– al capdavant del grup C amb els nou punts possibles.

El partit presentava un gran atractiu, i tots dos equips han estat a l’alçada. Davant de 1.303 espectadors, Barça i Manchester City han ofert un gran espectacle amb alternances en el domini i en les ocasions de gol. Abel Ruiz ha tingut la primera, i Paolo Fernandes ha respost pocs minuts després. A partir del quart d’hora de joc, els de Gabri Garcia han gaudit dels seus millors minuts, en què Abel i Monchu han estat a prop del gol. Però ha estat Guillemenot qui ha tingut la millor ocasió, amb un xut al pal a la sortida d’un córner.

El Barça es trobava còmode, combinava i arribava amb perill, però sense trobar el premi del gol. Aleshores el Manchester City ha fet un pas endavant, i la qualitat dels seus homes d’atac ha posat en perill l’empat. Les accions de Jadon Sancho i Paolo Fernandes, sobretot, han inquietat la porteria de Sergi Puig, que s’ha mostrat molt segur. Després de 45 minuts de futbol de luxe, es reprenia el partit amb tot obert.

Igualtat i lluita fins al gol decisiu

A la segona part, el ritme no ha baixat, i el Barça ha tornat a comptar amb les primeres ocasions, amb un Carles Pérez molt actiu a la banda. Els canvis –l’últim, obligat per la lesió de Montes– han desconnectat una mica el Barça, i el conjunt anglès ho ha aprofitat per tornar a inquietar la porteria de Puig. El porter blaugrana ha hagut d’intervenir en les ocasions de Brahim Díaz i de Duhaney, i els minuts han començat a pesar a les cames. Amb el City abocat a l’atac, ha aparegut la versió més sacrificada del Barça, que s’ha defensat amb tot.

L’empat semblava definit, però els culers no han renunciat a un últim intent. El bo. Al minut 86, una jugada embolicada ha acabat als peus de Carles Pérez. L’extrem ha retallat cap a dins, i amb un xut sec amb l’esquerra ha sorprès el porter per marcar l’1-0, que ha fet esclatar d’alegria la banqueta blaugrana i la grada del Mini. Una victòria que pren una gran importància. I és que el Barça se situa líder en solitari del grup C amb nou punts; el City, segon amb sis, i el Celtic i el Borussia Mönchengladbach queden amb un punt cadascun. Per tant, els culers asseguraran la classificació amb un sol punt, i tenen a tocar la primera posició per accedir automàticament als vuitens.