Athletic Club - Barça: Tot per decidir al Johan (0-0)

No hi ha hagut gols en el partit d'anada a Lezama, i Barça i Athletic Club es jugaran el seu futur a la Copa de Campions a territori blaugrana

El Barça ha estat capaç de treure un empat de la seva visita a Lezama (0-0). Tot i que l'Athletic Club ha gaudit de més ocasions, un Juvenil A amb moltes baixes ha tingut les seves per guanyar i ara, amb la meitat de la guerra disputada, tot està tal com havia començat.

Poques ocasions per començar

Potser perquè tots dos equips són conscients que es tracta d'un partit de 180 minuts, la primera meitat ha estat d'un tempteig per totes dues bandes i amb una igualtat màxima i molt poques ocasions. Pel bàndol blaugrana, tot i la insistència dels dos extrems, Ilias Akhomach i Dani Rodríguez, en desbordar els seus marcadors, el porter biscaí ha viscut molt tranquil en els primers 45 minuts.

Per molt que els extrems culers busquessin guanyar línia de fons o posar pilotes de perill, l'absència d'un davanter més referencial, també provocat per les nombroses baixes a la convocatòria com les d'Ángel Alarcón o Marc Guiu, feia inútils els seus intents. Per part de l'Athletic, tampoc han exigit Ander Astralaga fins a la mitja hora.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 18.23.04

Ander Astralaga, imperial contra el seu ex equip

Primer, el porter format primer a Lezama i ara a La Masia ha intervingut per aturar un cop de cop d'Osipov en un córner, i després posant un peu providencial al xut d'Aimar Vicandi al minut 37, en la més clara abans del descans.

A la represa, els dos equips han avançat una mica les línies i han aparegut moltes més opcions de gol. El Barça ha avisat primer, amb una centrada-xut d'Unai que no ha pogut rematar el Pocho per ben poc. Però els bilbaïns han reaccionat i han començat a tancar els culers al seu camp.

A la cerca d'un bitllet per a la Final Four

Han començat a vorejar el gol amb un xut creuat d'Olabarrieta, i també amb una arribada molt clara de Canales des de segona línia, però el Barça ha pogut resistir fins que ha tingut les seves. Els culers haurien pogut desfer la igualada si Ilias Akhomach hagués estat una mica menys generós, però l'extrem li ha volgut regalar el gol a Dani Rodrñiguez sense veure que hi havia un defensa local arribant com una exhalació per desviar-la a córner.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 18.45.52

En els últims minuts, la sort ha afavorit totes dues defenses, sobretot la blaugrana, perquè hi ha hagut un parell d'arribades de l'Athletic Club que haurien pogut posar les coses molt complicades de cara a la tornada. Però al final, amb un empat sense gols, tot es decidirà aquest diumenge a partir de les 16.00h a l'Estadi Johan Cruyff, on el Barça buscarà ser un dels integrants de la Final Four que, entre dimecres i dissabte que ve a la seu de la RFEF a Las Rozas.

Fitxa del partit

Athletic Club: 0

Juvenil A: 0

Athletic Club: Mikel Santos, Ander Fernández, Palacios, Vicandi, Canales, Hierro (Vizcay 62'), Olabarrieta (Miracle 85'), Osipov (Belategi 82'), Montero, Albóniga-Menor (Albizua 90') i Arredondo.

Juvenil A: Astralaga; Joan Anaya, Cantero, Arnau Casas, Xavi Moreno (Gerard Hernández 90'); Biel Vicens, Aleix Garrido, Unai Hernández (Caravaca 85'), Ilias Akhomach, Pocho Román (Nil Calderó 66') i Dani Rodríguez (Arnau 85')..

Àrbitre: García Arriola. Ha amonestat el local Osipov i a Xavi Moreno, del Barça.