Juvenil A - AZ Alkmaar: S'acaba l'aventura europea (0-3)

Els blaugranes no han pogut superar els neerlandesos en els vuitens de final de la UEFA Youth League

El Juvenil A ha quedat eliminat de la UEFA Youth League. Els blaugranes no han pogut superar en els vuitens de final a l’AZ Alkmaar, en una eliminatòria a partit únic, i els neerlandesos s’han emportat la victòria de l’Estadi Johan Cruyff per 0-3.

Molta intensitat sense gols

S'ha viscut una primera part igualada a l’Estadi Johan Cruyff. Els dos equips han buscat el gol en tot moment, però sense sort. Això sí, la primera gran ocasió ha estat neerlandesa, quan Mexx Meerdink ha intentat un xut creuat que ha sortit desviat per molt poc.

A més, l'AZ ha sortit més perillós durant els primers minuts, sobretot amb un gran Addai que ha creat perill cada vegada que ha tocat la pilota. Però els culers han reaccionat i han començat a arribar.

A punt ha estat de fer-ho Dani Rodríguez, que podria haver avançat al Juvenil A després d’una grandíssima jugada de Lamine Yamal. El xut de l’extrem culer, que ha estat molt actiu en atac, l’ha aturat el porter neerlandès amb una gran estirada.

Els visitants no perdonen

A la represa els blaugranes han estat superats per un gran AZ Alkmaar, que ha estat millor que el Barça. Els neerlandesos s’han posat per davant després d’un gol des del mig del camp d'Smit. El migcampista ha vist a Astralaga descol·locat i l’ha sorprès amb un xut molt llunyà (0-1, min. 56).

A més, les coses s'han posat més complicades, ja que els blaugranes han rebut el segon gol en menys de set minuts. Mexx Meerdink ha aprofitat un refús que ha quedat dins de l’àrea per duplicar l’avantatge (0-2, min. 63). Pocs minuts després, Chadi Riad ha salvat el 0-3 damunt la línia.

Abans del final del partit, l’àrbitre ha expulsat a Lucas Román per doble targeta groga i ha deixat els blaugranes amb un menys a 15 minuts per al final. En el temps afegit, Mexx Meerdink ha marcat el seu segon gol del partit i ha posat el 0-3 amb què s'ha arribat al final.

Fitxa del partit:

Juvenil A0

AZ Alkmaar: 3

Juvenil AAnder Astralaga, Domínguez, Chadi Riad, Pelayo, Héctor Fort (Joan Anaya, min. 84), Unai Hernández (Antoni Caravaca, min. 62), Marc Casadó, Ilias Akomach, Dani Rodríguez (Lucas Román, min. 62), Victor Barberá i Lamine Yamal (Marc Guiu, min. 84).

AZ AlkmaarOwusu-Oduro, Beukers, Schouten, Stam, Mastoras, Kwakman, Smit, Poku (Kerssens, min. 71), De Jong, Addai (Daal, min. 82) i Meerdink.

Gols: 0-1, Smit (min. 56); 0-2, Meerdink (min. 63); 0-3, Meerdink (min. 90).

Àrbitre: Ondrej Berka, que ha expulsat amb doble targeta groga a Lucas Román, del Juvenil A, i ha amonestat amb targeta groga a Meerdink i Smit, de l’AZ.

Assistència: 898 espectadors.