El valor d’una generació molt jove

El valor d’una generació molt jove

L’aposta del Club per un dels Juvenil A més joves de la història és a un partit d’aconseguir els dos títols que ha disputat aquesta temporada, en una demostració de treball, confiança i maduresa digna d’elogi

El Juvenil A del FC Barcelona és finalista de la Copa de Campions. I ho ha assolit després de superar el Màlaga en les semifinals al Marbella Football Center. Un partit duríssim en què el conjunt dirigit per Sergi Milà va dominar la gran part del partit, amb domini de la possessió i amb ocasions de gol suficients per haver aconseguir una renda major en el marcador. Després d’afrontar un final de temporada amb 14 baixes en l’última jornada de Lliga davant el Cerdanyola per dos casos positius de Covid i els seus contactes estrets, i després d’afrontar una eliminatòria duríssima davant un gran rival com el Llevant, que es va decidir a la pròrroga, el Juvenil A del FC Barcelona va competir de manera exemplar.

Cinc jugadors en l’XI inicial del 2004

“Arribar a la final és un premi a una aposta del Club, que va decidir apostar per un filial i un Juvenil A molt jove. No oblidem que aquest equip ha guanyat la Divisió d’Honor que ja és un èxit, i arribar a la final, que això vol dir que has hagut de derrotar dos equips que també han estat campions de Lliga, és un mèrit increïble”. Són paraules de Sergi Milà després del triomf davant el Màlaga. Rendit a una plantilla que no ha abaixat els braços en cap moment del curs, malgrat totes les dificultats, Milà no amagava la satisfacció d’un grup ple de joves que treballen dia a dia, amb una maduresa digna d’admirar.

Amb cinc jugadors a l’onze inicial nascuts el 2004, o el que és el mateix, juvenils de primer any, davant un rival amb molta més experiència i amb jugadors que fins i tot, ja havien debutat amb el primer equip del Màlaga a la Segona A, el Juvenil A va competir de manera brillant. Van haver moments de patiment, com aquest tipus d’eliminatòries exigeixen, i en el qual l’equip es va saber adaptar al context que demanava el partit per assolir el bitllet per a la final.

Premi a la constància

“Arribar a la final de la Copa de Campions és un premi per tot el que ha estat aquesta temporada”, declarava el capità Álex Rico al finalitzar el partit, en el que va voler remarcar  “el caràcter que ha tret l’equip” en aquesta semifinal. I és precisament, això, el que destaca d’aquesta generació plena de jugadors joves que ha tingut el Juvenil A del FC Barcelona enguany. Diego Almeida, Ilias Akhomach, Gavi, Ángel Alarcón han estat claus durant la temporada tot i ser juvenils de primer any, en el qual s’hi han s’han sumat Fabián Luzzi, i Álex Valle amb fitxa de Juvenil B en aquest tram final de temporada, així com també Arnau Casas, que va entrar en els últims minuts de la semifinal.  

A més, jugadors com Ilias, Gavi i Ángel Alarcón han debutat aquesta temporada amb el Barça B. Una mostra més de la seva ambició, tot i la seva joventut. I és que enguany, el filial blaugrana ha assolit l’ascens a la Primera RFEF amb una de les generacions més joves de la història, amb una mitjana d’edat de 19.8 anys, i aportant jugadors al primer equip, com Ilaix Moriba, Konrad de la Fuente Óscar Mingueza, Iñaki Peña i Arnau Tenas.

En aquesta generació de jugadors joves, però amb una capacitat de creure en ells mateixos fins al final, s’hi ha de sumar un grup de jugadors experts en la categoria juvenil que han mantingut el nivell i el grup unit durant tot l’any. Quan ningú esperava la remuntada del Juvenil A a la lliga, la fe fins al final va acabar amb el premi del títol de Lliga. I la constància i el treball van seguir donant els seus fruïts fins arribar a la final de la Copa de Campions. 90 o 120 minuts davant el Deportivo de la Corunya són els que falten per aixecar un doblet que seria històric, i que posaria la cirereta al pastís d’una temporada per emmarcar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut