Xerrada de Manel Alías a La Masia

Xerrada de Manel Alías a La Masia

El periodista i corresponsal de TV3 va compartir amb els/les residents la seva experiència cobrint l’actualitat de la invasió russa a Ucraïna en els últims mesos

Aquest dijous, l’Auditori de La Masia va acollir una xerrada molt enriquidora adreçada als residents en el marc del programa de l’Aula de Formació Continuada. El protagonista, en aquest cas, va ser el periodista Manel Alías, el primer corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou entre els anys 2014 i 2021. Manel Alías va compartir amb els joves esportistes del FC Barcelona la seva experiència com a enviat especial de Televisió de Catalunya a la invasió russa a Ucraïna, que l’ha dut a viure experiències extremes, a nivell professional i personal, en els darrers mesos.

Manel Alías ha rebut aquest any el Premi Nacional de Comunicació i Periodisme per la seva tasca sobre el terreny a Ucraïna durant l’inici de la guerra. Durant la xerrada, el periodista va contextualitzar la situació que es viu a Rússia i a Ucraïna arran de la guerra, i va traslladar la realitat actual al món de l’esport, fent veure als residents que no tothom té el privilegi de poder fer quelcom tant simple com practicar futbol, bàsquet, handbol o qualsevol activitat esportiva.

En la xerrada també hi van ser presents Andrei Xepkin, exjugador d’handbol i actual treballador de l’Àrea de Serveis de La Masia, i Max Sokhatskyy, educador del centre. Tots dos són ucraïnesos i viuen amb neguit, des de la distància, la situació que es viu al seu país.

IMG-3132

Declaracions de Manel Alías:

“Sé que venia a explicar una cosa dolorosa i difícil, per això he intentat ficar-hi una mica d’esport. Volia incidir en què una guerra ho canvia tot, i una cosa tan senzilla, siguis professional o no, com sortir a jugar a futbol, bàsquet, handbol o el que t’agradi, s’acaba amb una guerra”.

“Volia insistir en el drama que significa que comenci una guerra. Quan en un lloc no hi ha llibertats, res funciona, i el món de l’esport tampoc”.

“Un dels missatges que m’enduc de la meva experiència és que s’ha de ser conscient que si un dia s’està bé, si no et passa res greu, gaudeix-lo perquè no saps com serà el dia de demà”.

Declaracions d’Andrei Xepkin:

“Els nens i adolescents s’interessen poc per les notícies polítiques, i sempre és bo que vinguin persones que tenen experiències i les apropa als nens. Així, ells poden ser conscients del que està passant”.

“El missatge que jo els he intentat traslladar és que aprenguin a valorar i gaudir les coses petites. Tendim a valorar les coses quan no les tenim, i si hem pogut fer-los arribar aquest missatge, benvingut sigui”.

Declaracions de Max Sokhatskyy:

“Aquesta xerrada és molt important per a ells, per poder comparar la vida que tenen aquí i la que tenen les persones que viuen en llocs conflictius del món, com passa ara a Ucraïna”.

“Els nois i noies són curiosos, i sempre pregunten. Els intentem informar, tenint en compte les seves edats, perquè sàpiguen què està passant”.

“S’han de desenvolupar d’una manera integral, i aquestes activitats els possibilita a que es formin també com a persones, no només com a esportistes. Com més coses sàpiguen, millor els anirà en la vida”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut