La temporada del Barça femení, en 10 dades
- label.aria.viber Viber
- label.aria.whatsapp Whatsapp
- label.aria.twitter Twitter
- label.aria.facebook Facebook
- label.aria.messenger Messenger
- label.aria.link label.aria.tick Copia l'enllaç
Amb el triomf a la Copa de la Reina, el Barça ha donat per tancada una temporada que torna a ser d'excel·lent. Segurament, només la derrota a la final de la Champions ha evitat que fos una matrícula d'honor, però val la pena fer un repàs al que ha estat un altre gran curs amb aquestes 10 dades.
3 (+1?)
La temporada 24/25 s'ha tancat amb un gran triplet domèstic, emulant la del masculí. La Lliga F, la Copa i la Supercopa ja formen part de les vitrines barcelonistes, però queda un petit interrogant encara per resoldre. Perquè el Barça va disputar i guanyar (0-6 a l'AEM) les semifinals de la Copa Catalunya, una competició que encara queda per resoldre, en una final contra el Llevant Badalona. Les complicacions del calendari han impedit que la Federació Catalana li hagi trobat un encaix, però s'hauria de resoldre en els pròxims mesos i es podria afegir un títol més.

49
És la xifra total de partits que han jugat al llarg de tota la temporada. Els 30 de Lliga, 5 de la Copa de la Reina, dos de la Supercopa, el de Copa Catalunya i els 11 de la Champions. De fet, han jugat tots els que podien disputar, ja que han arriat a les últimes instàncies en tot.
91,84
I aquest és l'espectacular percentatge de victòries que han acumulat les culers en aquests 49 partits. N'han guanyat 45, amb només quatre derrotes i cap empat. Unes xifres que ningú ha pogut replicar a les grans lligues del continent. Han tornat a fer de la victòria una rutina.
204
El Barça ha marcat, en total, 204 gols, el que fa una mitjana de 4,16 gols per partit. Els partits de les culers són garantia de gols gairebé sempre, com així ho demostra aquesta dada i algunes de les grans golejades del curs com el 10-1 al Granada, el 0-9 al camp del Betis, el 5-0 contra el Madrid a la Supercopa o les exhibicions contra el Wolfsburg (6-1) i el Chelsea (4-1 i 1-4) a les eliminatòries de Champions, entre moltes altres. A més, amb els 44 gols a favor a la Champions s'ha superat el rècord propi en la competició, i el global, en possessió del Wolfsburg, ha quedat a només un.

20
I aquesta relació de 204 gols es divideix entre un total de 20 futbolistes, que són les que han vist porteria com a mínim una vegada. Destaca, molt per sobre de la resta, l'aportació d'Ewa Pajor, que amb 43 gols ha firmat una temporada de debut per emmarcar, però fins a set jugadores han acabat amb dobles dígits. A banda de la polonesa, han estat Clàudia Pina (26), Alèxia Putellas (22); Caroline Graham Hansen (16), Aitana Bonmatí (15), Salma Paralluelo (13) i Vicky López (11).
32
Però, a banda de les golejadores, en total han participat 32 jugadores a les ordres de Pere Romeu. La jugadora amb més minuts ha estat la portera Cata Coll (3.555'), seguida de les imprescindibles Pajor (3.439'), Aitana (3.280') i María León (3.022'). Les quatre són les que han superat el llindar dels 3.000 minuts. També val a remarcar que set jugadores han debutat aquest curs procedent del futbol base. La que ha tingut més protagonisme ha estat Schertenleib, però va haver-n'hi fins a sis que van estrenar-se en el partit de Copa Catalunya contra l'AEM.

4+5
Es tracta de les jugadores culers que han format part de l'onze ideal de la Champions (4) i de la Lliga (5). Pel que fa a la Lliga de Campions, Aitana va ser elegida la millor jugadora de tota la competició, i forma part d'una alineació on també hi són Clàudia Pina, que va ser la màxima golejadora, Patri Guijarro i María León. Pel que fa a la Lliga, també repeteix Aitana, acompanyada d'Ona Batlle, Graham Hansen, Alexia (màxima assistent) i Pajor (màxima golejadora). Pere Romeu, a més, ha estat designat el millor entrenador de la Lliga F.
4
Aquesta temporada, els èxits col·lectius han tornat a tenir molta influència en les distincions individuals, amb especial menció per a la Pilota d'Or d'Aitana, la segona seguida per a la ribetana i la quarta tenyida de blaugrana, després de les dues d'Alexia Putellas. A més, aquest any amb una imatge per a la posteritat, amb un podi íntegrament culer amb Graham Hansen com a segona i Salma Paralluelo tercera en la votació.

27
Són tots els estadis en els quals el Barça ha jugat algun partit aquesta temporada, i ha repetit en cinc. El Johan Cruyff, per descomptat, amb 18 enfrontaments, però també ha trepitjat dues vegades l'Alfredo di Stéfano de Madrid i al Fernando Torres de Fuenlabrada, en partits de Lliga i Copa. També a Butarque, a Leganés, en els dos duels de la Supercopa i l'Estadi Olímpic Lluís Companys, que aquesta temporada ha acollit el Clàssic de Lliga i el Barça-Manchester City de l'última jornada de fase de grups de la Champions.
∞
I per últim, unes infinites gràcies com infinit és el suport que l'afició ha mostrat a l'equip durant tota la temporada. Fent del Johan i de Montjuïc una festa, i viatjant arreu per a seguir-les on faci falta. Especialment emotiu va tornar a ser el desplaçament massiu a Lisboa per a la final de la Champions. Més de 15.000 culers van ser a la capital portuguesa i van tornar cap a casa decebuts, però amb la mateixa idea que té l'equip: tornar a lluitar per tot i celebrar molts més èxits.
- label.aria.viber Viber
- label.aria.whatsapp Whatsapp
- label.aria.twitter Twitter
- label.aria.facebook Facebook
- label.aria.messenger Messenger
- label.aria.link label.aria.tick Copia l'enllaç