Barça - Llevant: Primer empat al Johan (1-1)

Les blaugranes no han pogut superar un Llevant molt fort en defensa i han sumat el primer empat de la temporada a la Lliga F

Sorpresa a l'Estadi Johan Cruyff. El Barça ha empatat a casa contra el Llevant (1-1). Les granotes han provocat la primera ensopegada de les de Jonatan Giráldez a la Lliga F, malgrat que les blaugranes han acabat sumant un punt i continuen al capdavant de la classificació de la competició domèstica. Salma Paralluelo ha obert el marcador a la primera part, però el Llevant ha sorprès en l'única ocasió que han tingut i han posat les taules en el marcador. El Barça ho ha intentat fins al final, però tant la defensa com la portera visitant han evitat la victòria blaugrana.

Salma inaugura el marcador

El Llevant, un dels millors equips de la categoria, ha volgut la revenja de la Supercopa d'Espanya i ha començat el partit buscant tenir la pilota i sense tancar-se a l'àrea. Tot i això, amb el pas dels minuts, les de Jonatan Giráldez s'han apoderat de l'esfèrica i a partir d'aquí han arribat les primeres ocasions de color blaugrana. La primera, una pilota deliciosa d'Aitana Bonmatí al cor de l'àrea que Patri Guijarro, de cap, no ha trobat porteria.

I llavors ha aparegut la qualitat de Salma Paralluelo. La primera ocasió de la davantera l'ha salvat Tarazona, però a la segona ha sigut la vençuda. Un gran xut de la 7 blaugrana a la sortida d'un córner ha significat el primer gol de la tarda per al Barça (1-0, min. 21). D'ençà de la diana de Salma, les culers han tingut el control del duel en tot moment i han buscat els espais entre la defensa granota, però les visitants, ja replegades a la seva àrea, no ho han posat fàcil.

Graham Hansen ha estat a punt de marcar un golàs amb la seva màgia habitual. El centre de la noruega s'ha enverinat, s'ha passejat per la línia de gol i cap jugadora blaugrana ha pogut caçar el refús. Així, l'Estadi Johan Cruyff només ha pogut cantar un gol a la primera part, el de Salma, per culpa en gran part de la bona defensa del Llevant, segon equip menys golejat de la categoria, només per sota de les culers.

El Llevant sorprèn i empata

El Barça ha pogut posar terra per mig en els primers minuts de la segona part, però no s'ha aconseguit enviar la pilota al fons de la xarxa. En una jugada elèctrica col·lectiva, Hansen ha tingut el segon, però no ha pogut aprofitar la passada de la mort de Salma al segon pal. En la següent acció, l'oportunitat ha arribat de les botes de Mariona, però el seu xut tampoc ha trobat porteria. Les blaugranes han desaprofitat les ocasions i el Llevant no. En la gran primera oportunitat que han tingut, una passada a l'espai d'Érika González l'ha aprofitat Alba Redondo, que ha rebut la pilota i ha batut Cata Coll per posar l'empat en el marcador (1-1, min. 54).

Les visitants aguanten

Les de Jonatan Giráldez han continuat amb l'embat sobre la porteria de Tarazona. Ona Batlle ha fet treballar la portera granota en un xut des de dins l'àrea, mentre que un centre de Graham també l'ha aturat la 36 visitant. A l'altra banda, Cata Coll ha estat molt atenta arribant fins a gairebé el mig del camp per aturar un contracop del Llevant.

I, si el Barça no ha pogut guanyar el partit, ha sigut en part per la portera visitant. Dues aturades consecutives de Tarazona a Claudia Pina i Vicky López en els últims minuts de l'enfrontament li han donat un punt al Llevant en la seva visita a l'Estadi Johan Cruyff, el primer empat que pateixen les blaugranes aquesta temporada a la Lliga F.