Rosengård - Barça: Ni el fred pot amb elles (0-6)

El Barça femení s'ha imposat a les sueques i ha tornat a exhibir-se a Europa, ara també sota el clima gèlid de Malmö

Primera volta immaculada del Barça femení a la fase de grups de la Champions! Les blaugrana han sumat una nova victòria europea en la seva visita al camp del Rosengård (0-6) i ha sumat els nou punts possibles en les tres primeres jornades. Un gol en pròpia porteria ha servit per obrir el marcador, i s'hi han acabat afegint Salma Paralleulo, Patri Guijarro, Aitana, Mariona i la jove Martina per assegurar una nova golejada.

Com és habitual en cada partit, les de Jonatan Giráldez, tot i les baixes, han assumit el domini del partit, i aquest domini s'hauria pogut traduir en gols ben aviat, quan Salma Paralluelo ha mostrat la seva voracitat amb un xut al minut 3 que només una gran intervenció de Mukasa ha pogut enviar a córner. Però la insistència ha tingut els seus fruits quan es creuava el quart d'hora de partit.

Primer gol amb fortuna

Aitana, caiguda a la banda dreta, ha posat una centrada tensa que ha desviat Jessica Wik amb una paràbola definitòria per obrir el marcador (0-1, min. 15). Tot i que en la jugada posterior, Sandra Paños ha hagut de volar per enviar la pilota al travesser, les campiones d'Europa no han donat opció i han sentenciat el duel abans del descans.

Primer ha avisat Aitana, amb un xut marca de la casa que s'ha trobat amb una gran Mukasa, que no ha pogut fer res quan Salma Paralluelo ha marcat el segon.La davantera ha tirat d'olfacte per definir de primeres una gran triangulació de Mariona, Walsh i Ona Batlle pel perfil esquerre (0-2, min. 37).

2023-12-13_ROSENGARDvsFCBFEMENI_103

Un rere l'altre

I quan moria el primer temps, Patri Guijarro ens ha regalat una fuetada a l'escaire (0-3, min. 44) per a tancar-lo de la millor manera. Avisava Aitana en una entrevista durant el descans que seguirien buscant el gol, i així ha estat. Tot i que l'àrbitra s'ha menjat un penal molt clar sobre Mariona, poc després, la mateixa Aitana ha vist porteria, desviant al primer toc una gran assistència de Bronze (0-4, min. 62).

El gol 200 a la Champions

Un gol més, però no un qualsevol, perquè ha estat el 200 del Barça a la màxima competició europea. Però encara en faltava algun més. Un penal, ara sí, assenyalat sobre Clàudia Pina ha permès la redempció de Mariona, que havia reclamat abans el seu, però que ha inscrit el seu nom com l'autora del gol de la maneta (0-5, min. 73).

El debut somiat per a Martina Fernández

Amb el marcador favorable, Jonatan Giráldez ha donat minuts a jugadores del filial com Martina Fernández o Vicky López, i aquesta última ha tingut una ocasió clara amb un cop de cap aturat per Mukasa. A Mariona, el pal li ha negat el doblet, però faltava un final de festa perfecte. Una de les joves, la central Martina Fernández, que debutava a la Champions, ha semblat una davantera d'alt nivell quan ha rematat un córner al temps afegit per anotar el sisè i definitiu gol per a un Barça que segueix amb el seu domini absolut per allà on passa.

Fitxa del partit

Rosengård: 0
Barça: 6

Rosengård: Mukasa; Brown, Obaze, Arnardottir, Wik; Jansson (Lundgren 83'), Bredgaard (Sprung 74'), Oling; Larsson, Schough (Stojanovksa 92') i Andersson.

Barça: Paños; Bronze, Torrejón, Engen (Martina 66'), Batlle; Walsh, Guijarro (Bartel 78'), Aitana (Vicky López 66'); Brugts (Dragoni 78'), Mariona i Paralluelo (Pina 66').

Gols: 0-1, Wik, en pròpia porteria (min. 15); 0-2, Salma Paralluelo (min. 37); 0-3, Patri Guijarro (min. 44); 0-4, Aitana Bonmaí (min. 62); 0-5, Mariona Caldentey (min. 73); 0-6, Martina Fernández (min. 92).

Àrbitra: Monika Mularczyk. Ha amonestat la local Jansson.