Barça-Eibar: Festa golejadora al Johan (5-0)

Les blaugranes, amb un hat-trick d'Esmee Brugts en vuit minuts a la segona part, continuen amb la ratxa triomfal

El Barça ha superat amb contundència l'Eibar en una gran segona part (5-0). Les de Jonatan Giráldez han marcat els cinc gols blaugranes a la represa, després d'uns primers 45 minuts on les basques s'han mostrat fermes en defensa. Així, les culers han tancat de manera contundent el primer dels quatre partits que els hi queden en aquest 2023. El pròxim duel serà al camp del Rosengard, corresponent a la tercera jornada de la Champions League. A més, el Barça ha lluït al pit el logotip de La Marató, donant suport un any més a una de les grans cites solidàries de casa nostra.

Possessió blaugrana

El Barça, com és habitual, ha sortit amb la voluntat de dominar el partit, malgrat que no ha trobat els espais entre una defensa de l'Eibar molt ben ordenada. Amb un augment de la circulació de la pilota, la primera vegada que s'ha produït un forat a l'àrea visitant l'ha estat a punt d'aprofitar Claudia Pina, amb un xut creuat que ha passat fregant el pal de la porteria basca. La jugadora de Montcada i Reixach, al cap d'uns minuts, ha tornat a tenir l'oportunitat d'obrir la llauna, però la seva rematada ha topat amb el travesser.

Les de Jonatan Giráldez han continuat amb el setge a la porteria de l'Eibar i Aitana Bonmatí i Lucía Corrales han posat a prova Amaia Peña, però la portera ha evitat els primers gols blaugranes. Pocs minuts abans d'acabar la primera part, la Pilota d'Or ho ha tornat a provar i ha buscat l'escaire de la porteria de l'Eibar, però el seu xut ha marxat per sobre del travesser per centímetres. Així, les basques han continuat molt concentrades en tasques defensives i s'ha arribat al descans amb empat al marcador.

Premen l'accelerador

A la represa, les culers han sortit amb una marxa més i tant Mariona com Marta han estat a punt d'encetar l'electrònic. El xut de la 9 blaugrana no ha anat entre els tres pals de la porteria de l'Eibar, mentre que la defensa de Mataró ha rematat alt una centrada màgica d'Aitana. El bombardeig constant a la porteria visitant ha continuat i la de Sant Pere de Ribes s'ha posat l'equip a l'espatlla. La migcampista ha tornat a endinsar-se a l'àrea i s'ha tornat a treure del barret una gran centrada, però la fusta ha evitat el primer gol de les barcelonines després d'una rematada d'Esmee i un rebot de Jujuba.

Arriba el festival golejador

I llavors ha aparegut la que sempre apareix. Graham Hansen ha recollit la pilota a tres quarts del camp, ha conduït fins a la frontal i s'ha tret de la màniga un xut imparable que ha tocat el travesser i ha acabat dins la porteria d'Amaia Peña (1-0, min. 57). La nòrdica ha obert la llauna i ha començat el vendaval blaugrana amb nacionalitat neerlandesa. Un minut després del primer gol, Hansen ha tornat a fer acte de presència en filtrar una passada a l'àrea petita basca i Esmee Brugts, d'esperó, ha marcat el seu primer gol amb la samarreta del Barça (2-0, min. 58).

_SGB3362

Però no seria l'últim. Tres minuts després, Patri Guijarro ha trobat Mariona entre línies i la passada de la mort l'ha tornat a aprofitar la neerlandesa, en posició de 9, per marcar el seu segon gol particular i el tercer de les culers (3-0, min. 61). La festa golejadora de Brugts no ha acabat, ja que quatre minuts després, Lucía Corrales ha corregut tota la banda esquerra i la davantera de 20 anys ha superat la defensa i la portera basca per marcar a plaer el quart gol blaugrana i el seu primer hat-trick amb el Barça (4-0, min. 65).

Si Esmee Brugts ha debutat com a golejadora, Ari Arias ho ha fet per partida doble. La jove davantera ha debutat amb el primer equip del FC Barcelona i pocs minuts després de trepitjar el terreny de joc, ha aprofitat l'assistència de Lucy Bronze per marcar el seu primer gol amb la samarreta blaugrana (5-0, min. 87) i certificar una nova maneta de les de Jonatan Giráldez.

Barça, 5
Eibar, 0

Barça: Sandra Paños; Marta (Lucy Bronze, min. 69), Martina (Dragoni, min. 83), Engen, L. Corrales (Keira Walsh, min. 69); Mariona (Vicky, min. 69), Aitana (Ari Arias, min. 83), Patri; Graham, Brugts, Pina

Eibar: Amaia Peña; Noko, Jujuba, Carla, Elba; Eider Arana (Kenni, min. 69), Espe Pizarro (Altonaga, min. 69), Zaïra, Honoka (Nati Cano, min. 78), Andrea Sierra (Puyi, min. 83); Ane Campos (Malado, min. 69)

Gols: Graham (1-0, min. 57), Brugts (2-0, min. 58), Brugts (3-0, min. 61), Brugts (4-0, min. 65), Ari Arias (5-0, min. 87)

Àrbitra: Elisabeth Calvo Valentín