Alba Fundación 4 - Barça B 0: Final de temporada agredolç

El filial blaugrana perd contra un Albacete superior, en un partit amb moltes rotacions per part de les blaugranes

L'últim partit de la temporada del Barça B no ha pogut tenir el final esperat. Les blaugranes, que s'enfrontaven a un Alba Fundación amb la necessitat de sumar punts per evitar el descens, han caigut per 4-0. Un partit sense gaire transcendència pel conjunt d'Oscar Belis, que ja s'havia proclamat campió de lliga fa dues setmanes.

A les locals només els valia la victòria per mantenir la categoria, i han sortit al terreny de joc amb les idees molt clares. El Barça, amb molts canvis a l'onze inicial, ha entrat molt més fred al partit i sense poder desplegar el seu millor joc.

L'Alba Fundación es bolcava en atac, i tot i resistir durant els primers minuts, Meri Muñoz no ha pogut evitar el gol de les blanc-i-vermelles. Laura Ortega ha vist porteria al minut 26, per donar un punt de tranquil·litat a les jugadores de Juan Ignacio Gómez.

La segona part sentencia

Amb una diferència mínima en el marcador, el Barça sortia dels vestidors amb opcions de victòria. Però ha estat l'Alba qui ha donat el primer cop sobre la taula. Sara Medina feia el segon per les locals, mentre el Barça seguia sense trobar solucions en atac i amb moltes imprecisions a l'hora de treure la pilota.

Tot i els canvis introduïts per Belis després de la segona diana, el guió del partit no s'ha pogut capgirar. Al contrari. Les poques internades a l'àrea rival del Barça eren neutralitzades sense problemes per les futbolistes de l'Albacete, que jugaven amb una gran dosi de confiança. De fet, encara han ampliat el marcador en els minuts finals. Carla Bautista ha marcat el tercer, i Celia Gómez ha posat el definitiu 4-0 a l'electrònic.

Una derrota que no entela la gran temporada del Barça B. Les campiones de Primera Federación han acabat una campanya històrica, amb un balanç de 18 victòries, cinc empats i set derrotes. A més, han estat l'equip més golejador de la competició, i Ari Arias s'ha confirmat com la "pitxixi" amb 18 dianes.

Fitxa del partit

CD Alba Fundación, 4
Barça B, 0

Barça B: Meri Muñoz, Clara Rodríguez, Alba Caño, Julia Bartrel (Noah Bezis, min. 71), Maria Pérez, Judit Pujols, Ari Arias, Ari Sánchez (Lucía Corrales, min. 63), Nuria Pon (Martina Fernández, min. 54), Magalí Capdevila (Ari Mingueza, min. 54), Maria Llorella (Laia Martret, min. 54).

CD Alba Fundación: Alba Hayas, Laura Ortega (Elena Martínez, min. 81), Patricia Padilla, Celia Fernández, Sara Medina (Laura González, min. 81), Marta Pérez, Cintia Montagut, Carla Bautista (Andrea Roldán, min. 75), Paula Herrero, Natalia Arranz, Claudia Riumalló (Celia Gómez, min. 66).

Gols: 1-0, Laura Ortega (min. 26); 2-0, Sara Medina (min. 52); 3-0, Carla Bautista (min. 65); 4-0, Celia Gómez (min. 81).

Àrbitres: Zoila González, María de la Cinta Ortiz i Nieves Delgado.