AS Roma - FC Barcelona: Impera el blaugrana a l’Olímpic de Roma (0-1)

El Barça s'endú el duel europeu després d'un gol de Salma Paralluelo a la primera meitat

Arribar, observar, vèncer. Tal com va fer a l’antiga Roma Juli Cèsar, les blaugranes han aconseguit la victòria en una batalla transcendental per encaminar la participació en les semifinals de la competició europea. El Barça s’ha imposat a la Roma (0-1) en un partit dominat per les blaugranes, encara que les italianes han gaudit de les seves oportunitats per empatar el duel als darrers minuts.

Per primer cop a la història del futbol femení, Barça i Roma s’han vist les cares, i ho han fet polvoritzant el rècord d’assistència italià en un partit de futbol femení amb 39.454 espectadors.

No donen opció

La cita en l’Olímpica de Roma ha començat tintat de color blaugrana. I és que les de Jonatan Giráldez han iniciat el duel desplegat un gran joc ofensiu que ha permès amenaçar la porteria de Ceasar contínuament. Primer ho ha intentat Mapi León amb un xut potent des de dins de l’àrea, després ho ha provat Paralluelo amb una rematada precisa i finalment ha arribat l’oportunitat de Hansen, però ha estat frustrada per la portera local.

La primera part ha estat un autèntic monòleg del Barça. Les culers han aconseguit mostrar una defensa sòlida per neutralitzar el perill italià i a la vegada han pogut mantenir l’ímpetu ofensiu. Ara bé, el premi a la insistència ha acabat arribant. Salma Paralluelo ha estrenat el seu compte golejador a la Champions amb un xut creuat des de la mitja lluna que ha estat impossible de parar per a Ceasar i ha perforat la xarxa local (0-1, min. 34)

Des del joc col·lectiu, les blaugranes han estat les clares dominadores del primer temps. Gràcies a les accions al primer toc i una bona triangulació, les de Jonatan Giráldez han connectat entre elles per continuar generant oportunitats després del gol. Malauradament, no s’ha pogut convertir cap altra ocasió i les jugadores han marxat al vestidor manant en el marcador amb el gol de Salma (0-1).

Aguanten i assalten l'Olímpic

A la represa, les blaugranes han continuat amb la mateixa tònica. Si a la primera meitat les ocasions arribaven per la banda esquerra amb Salma Paralluelo, al segon temps les ha generat Asisat Oshoala. La nigeriana ha gaudit de nombroses oportunitats per posar el segon. La més clara, una rematada de cap que ha tret la defensa italiana a escassos centímetres de la línia de gol (min. 59).

Ara bé amb la falta del segon gol blaugrana, la Roma s’ha encoratjat i ha cregut amb la remuntada. Això ha provocat uns bons minuts de joc italià on han pogut amenaçar la porteria de Sandra Paños, sortosament sense lamentar un mal major. El Barça ha perdonat i això ha mantingut el partit obert fins al xiulet final.

Els darrers minuts han estat molt més igualats, on les de Giráldez han adoptat una versió més defensiva i han apostat per joc ofensiu més conservador per evitar transicions italianes. Amb aquest nou context de partit, les blaugranes han acabat patint amb una pressió ofegant de la Roma, però finalment s’han emportat el duel per 1-0.

Amb aquest resultat, la setmana que ve les blaugranes lluitaran per passar a les semifinals de la UEFA Women Champions League a l’Spotify Camp Nou en el partit de tornada contra la Roma el dimecres 29 de març a les 18.45 hores.

Fitxa del partit

Roma, 0
Barça, 1

Roma: Ceasar, Bartoli (Di Guglielmo, min 66), Wenninger, Linari, Minami, Serturini (Glionna, min. 60), Giugliano, Greggi ( Losada, min. 60), Haavi, Andressa, Giacinti.

Barça: Paños, Bronze (Torrejón, min. 91), Paredes, Mapi León, Rolfo, Aitana, Walsh, Guijarro (Egen, min.78), Hansen (Bruna, min 91), Oshoala (Geyse, min. 65), Paralluelo (Crnogorcevic, min. 78).

Gols: 0-1, Paralluelo (min. 34).

Àrbitres: Iuliana Demetrescu, Petruta Iugulescu i Mihaela Tepusa.  Targeta groga per a les blaugrana Paredes i Bronze.