Llevant - Barça: Cop d'autoritat del líder (0-4)

Les blaugranes s'han imposat al conjunt granota després de dos gols d'Aitana, un de Pina i un de Rolfö. FOTO: Levante UD

El Barça continua sense conèixer la derrota. Les culers s'han imposat al tercer classificat de la Lliga, el Llevant (0-4) després d'un partit força igualat on dos gols d'Aitana han encarrilat el partit. Amb el doblet de la catalana, Pina i Rolfö han sentenciat el partit amb dos gols als darrers minuts.

Les de Jonatan Giráldez continuen intractables i ja acumulen 63 punts i 21 victòries en 21 jornades.

Tempteig i avantatge blaugrana

Tant el Barça com el Llevant han sortit amb un onze de gala per a fer front a un dels duels més apassionants de la competició. Precisament, el conjunt granota va ser un dels equips que va plantar cara a les blaugranes a la primera volta, i Jonatan Giráldez ha preparat el partit a consciència. Ambdós equips han iniciat el duel a la recerca del gol, però han estat les culers les que han estat capaces de generar més ocasions de perill en el primers minuts del matx. Capitanejades per una Graham Hansen estratosfèrica que tornava a ser titular després de la lesió, l’ofensiva blaugrana ha pres la iniciativa en el joc però sense acabar de trobar la porteria rival.

A banda d’una defensa granota encertada, els pals de la porteria de Peng també han retardat l’arribada del gol barceloní. Però al minut 29 ja ha sigut inevitable i Aitana ha estat l’encarregada d’obrir la llauna pel cantó blaugrana. La migcampista de Ribes ha finalitzat una gran jugada col·lectiva amb una gran passada de Paralluelo (0-1).

Automàticament després del gol, l’equip de Sánchez Vera ha intentat reaccionar exercint una pressió més alta, i tot i que no ha acabat amb el gol granota, les locals han aconseguit generar ocasions molt clares. La més perillosa una rematada d’Alba Redondo que ha blocat heroicament Sandra Paños. Finalment, el marcador no s’ha mogut abans d’arribar al descans.

Marquen la diferència

A la represa, el Llevant ha sortit més endollat. Una vegada més, Redondo ha tingut l'oportunitat de marcar el gol de l'empat, però una gran defensa blaugrana i la magnífica intervenció de Paños han ofuscat l'objectiu de la davantera granota. De fet, la futbolista destaca per ser una de les màximes golejadores de la competició. Actualment, Asisat Oshoala i Alba Redondo comparteixen la posició de pitxitxi amb 19 dianes cadascuna.

El duel a la segona meitat s'ha igualat en intensitat. Tot i que el conjunt blaugrana ha mantingut el control del joc, les oportunitats de gol han caigut pels dos cantons. Però novament ha aparegut Aitana Bonmatí per encarrilar la victòria blaugrana. El doblet de la catalana ha arribat després d'una recuperació crucial de Geyse que ha rebut la migcampista i en superar la defensa granota ha disparat un xut imparable per Peng (0-2, min. 77).

I en els deu minuts finals encara hi ha hagut temps per dos gols més de les culers. Primer ha estat el torn de Clàudia Pina, que després que li anul·lessin un gol per fora de joc, la de Montcada ha posat el 0-3 al marcador amb una rematada davant de la portera granota. I la cirereta l'ha posat Rolfö en el temps afegit. La sueca ha aprofitat un error en la sortida de la pilota, ha recuperat l'esfèrica i ha rematat a plaer per firmar el 0-4 final.

Levante, 0
Barça, 4

Levante: Peng, Mendoza, M. Méndez, Antonia Silva (Alharilla, min 82), P. Fernández, M. Ramírez (Julia Aguado, min. 80), Andonova, Redondo, Tatiana (Erika, min.72), Leire (Diallo, min. 82), Paula T.

Barça: Paños, Paredes, Mapi (Torrejón, min. 83), Graham (Crnogorcevic, min. 83), Patri (Pina, 75), Aitana, Bronze, Rolfö, Paralluelo (Engen, min. 75), Oshoala (Geyse, min. 63), Walsh.

Gols: 0-1, Aitana (min. 29); 0-2, Aitana (min. 77); 0-3, Pina (min. 87); 0-4, Rolfö (min. 94)

Àrbitres: Zulema González, Rocío Puente i Lorena Novas. Targeta groga per Oshoala i Mapi.