Barça B 2 - 0 Eibar: Victòria i lideratge en solitari

Els gols d'Arias i Martret donen els tres punts al conjunt blaugrana en el matx pel primer lloc

El duel pel lideratge de la Primera Federació Femenina entre Barça B  i Eibar es presumia igualat, i les expectatives no han decebut. Si en la primera volta els tres punts es van quedar a Guipúscoa, en aquesta ocasió la victòria ha estat per les blaugranes, amb resultat idèntic: 2 a 0.

Els primers minuts del matx han estat marcats per la insistent pressió de les jugadores de l’Eibar, que no permetien una sortida de pilota còmoda de la línia defensiva blaugrana. Ràpidament, però, han arribat les ocasions des de la banda dreta: primer de les botes d’Ona Baradad i després de Vicky López. La jove atacant de només 16 anys ha filtrat una pilota dins d’àrea que ha pogut rematar Ari Arias per posar per davant el Barça al minut 9.

El conjunt guipuscoà no ha abaixat els braços, i ha seguit fidel al seu plantejament inicial. La pressió de les jugadores basques ha donat els seus fruits, amb dos xuts clars de Laura Camino en només tres minuts, però s’ha trobat amb una Txell Font molt segura sota pals.

DOMINI BLAUGRANA

Un cop superada la pressió avançada de l’Eibar, el Barça era capaç de controlar el joc des del mig del camp. Amb un punt de calma i buscant els espais entre línies, les blaugranes dominaven el joc i creaven ocasions clares des de les bandes, tant des de l’esquerra amb una insistent Laia Martret, com amb la velocitat d’Ona Baradad des de la dreta. Però l’encert de la portera de l’Eibar Noelia García ha fet que el resultat al descans no canviés.

La segona meitat ha estat calcada al primer temps. Continuava la pressió de l’Eibar, mentre el Barça trobava espais des de les bandes. No han tardat a arribar les primeres ocasions blaugranes, i al minut 51 han marcat el segon gol. Vicky López ha percudit fins a la frontal després d’una gran jugada individual, i ha deixat una pilota a Laia Martret perquè marquès un gran gol per l’esquadra dreta.

Igual que a la primera part, el Barça aconseguia marcar als primers minuts de joc. Amb la comoditat d’anar dos gols per sobre, les blaugranes dominaven la possessió de l’esfèric. Tot i alguna pèrdua a prop de l’àrea, a causa de la pressió rival, la seguretat defensiva i la bona actuació de Font han mantingut la porteria a zero, tot i un xut al pal de Kenni Thompson al temps afegit.

DEBUT DE GIULIA DRAGONI

Els últims minuts del partit han servit per veure el debut del nou fitxatge blaugrana, Giulia Dragoni. La italiana, que es va incorporar a l’equip fa un parell de setmanes, ha entrat al camp per Ari Arias i ha pogut disputar els primers minuts amb la samarreta del Barça.

Novena jornada consecutiva del Barça sense perdre. La victòria, sumada a la derrota del Deportivo davant el Lleida, deixa a les blaugranes com a líders en solitari de la classificació, amb dos punts d’avantatge davant el Cacereño, segon classificat. El proper compromís serà diumenge 5 de març, davant l’Athletic Club B.

Barça B: Txell Font, Noah Bezis (min. 65 Clara Rodríguez), Ari Mingueza, Lucía Corrales (min. 65 Julia Bartel), Vicky López (min. 77 Berta Doltra), Ona Baradad, Maria Pérez, Laia Martret, Judit Pujols (min. 77 Alba Caño), Ari Arias (min. 88 Giula Dragoni), Aïcha Camara

Eibar: Noelia García, Zaira Flores, Carla Andrés, Andrea Sierra, Arene Altonaga (min. 88 Sheila Elorza), Laura Camino, Honoya Yonei (min. 88 Irati Martín), Andrea Álvarez (min. 69 Esperanza Pizarro), Geraldyne Saavedra (min. 79 Jone Ibáñez), Noko Matlou (min. 69 Kenni Thompson), Juliana A. P.

Gols: 1-0 Ari Arias (min 9), 2-0 Laia Martret (min 50)

Àrbitre: Verónica González Sánchez. Ha amonestat amb targeta groga les jugadores de l'Eibar Noko Matlou, Honoya Yonei, Zaira Flores i Andrea Sierra