Atlètic de Madrid – Barça: Conquereixen el Metropolitano (1-6)

Les blaugrana s’emporten els tres punts de l’estadi madrileny per continuar líders en solitari

El Barça continua amb la seva ratxa d’imbatibilitat, després de guanyar al Cívitas Metropolitano a l’Atlètico de Madrid per 1-6, amb gols de Crnogorčević, Mapi León, Lucy Bronze, Paralluelo (2) i Engen. Les blaugrana aconsegueixen així trencar la bona dinàmica de les matalasseres que no havien perdut cap dels seus últims sis partits de Lliga. I, a més, les barcelonistes augmenten la distància davant les segones classificades per continuar líders invictes.

La màgia de Mapi

No podia començar de millor manera el partit! I és que la primera aproximació que han tingut les jugadores de Jonatan Giráldez ha acabat amb el primer gol del partit, de Crnogorčević. La jugadora suïssa rematava una gran centrada de Patri Guijarro des de la banda esquerra als tres minuts de joc. I just quan millor estava el Barça, creant molt perill per bandes amb Geyse i Clàudia Pina ha arribat una errada en la sortida de pilota que li ha costat al Barça un penal en contra. L’Atlètic de Madrid ha aprofitat la pena màxima per tornar igualar el matx mitjançant Santos (1-1, min 25)

Amb el gol, l'Atlètic de Madrid ha generat més perill a la porteria de Paños pressionant la sortida de pilota culer. Fins que ha arribat la màgia de la cama esquerra de Mapi León, que ha marcat un autèntic golàs de falta per tornar a posar al Barça per davant quan faltaven 10 minuts per la fi de la primera part. Just abans del descans la jugadora local Ludmila ha caigut lesionada i ha abandonat el terreny de joc.

Golejada blaugrana

La segona part ha començat igual que la primera, amb un gol d’hora de les blaugranes. Ha picat un córner Mapi León, que amb la seva cama esquerra li ha posat perfecte perquè Lucy Bronze es tirés en planxa i rematés directe dins la porteria matalassera (3-1, min. 50). El primer gol de la futbolista anglesa amb la samarreta blaugrana.

I dues noves bones notícies per Jonatan Giráldez, ja que ha entrat de Mariona Caldentey, que tornava així als terrenys de jocs després d’estar un mes lesionada. I uns minuts després ha entrat Paralluelo, que no havia pogut sortir d’inici per unes molèsties, però acabava sortint al minut 66.

Una Salma Paralluelo que quatre minuts després d’entrar al terreny de joc remataria una gran jugada de Mariona Caldentey i sentenciaria el partit posant l’1-4 al 72 de partit.

Salma seria la jugadora més activa dels últims minuts blaugranes i després d’una bona jugada del Barça, Sheila García controlava la pilota amb la mà dintre de l’àrea i provocava un penal que fallaria Mariona, però que Paralluelo aprofitaria el refús per posar l’1-5.

I quan quedaven 10 minuts pel final del partit, Engen situaria el sisè i definitiu gol blaugrana després d’una gran parada de Gallardo. Amb aquesta victòria el Barça segueix líder invicte de la Lliga F, a vuit punts del Reial Madrid, segon classificat amb un partit menys. La següent aturada de les culers serà el 3 de desembre al camp de la Reial Societat.

Fitxa del partit

Atlètic de Madrid, 1

Barça, 6

Atlètic de Madrid; Gallardo; Van Dongen, Majarín (Banini, min. 66) , Cinta, Moraza; Santos, Irene, Shei (Lucía Moral, min. 82); Ludmila (Marta Cardona, min. 43), Stasková (Andrea Medina, min 66) i Ajibade (Xènia Pérez, min. 82).

Barça: Sandra Paños; Fridolina Rolfö (Marta Torrejón, min 77), Mapi León, Engen, Lucy Bronze; Patri Guijarro (Laia Codina, min. 66), Keira Walsh, Aitana Bonmatí; Clàudia Pina (Mariona Caldentey, min 52), Geyse (Salma Paralluelo, min 66) i Ana-Maria Crnogorčević (Nuria Rabano, min 77).

Gols: 0-1, Crnogorčević (min. 3); 1-1, Santos (min. 25); 1-2, Mapi León (min. 35); 1-3, Lucy Bronze (min. 50); 1-4, Salma Paralluelo (min. 72); 1-5, Salma Paralluelo (min. 75); 1-6, Engen (min. 80)

Àrbitra: Zulema González González, que ha amonestat amb targeta groga a Santos de l’Atlético de Madrid i a les blaugranes Crnogorčević, Sandra Paños i Mariona Caldentey.