Barça Femení – PSG: Triomf als penals (1-1, 5-4)

Les blaugranes acaben l’Amo’s French Cup en tercera posició després de derrotar al conjunt parisenc des dels 11 metres

El Barça Femení ha finalitzat l’Amos’s French Cup en tercera posició. Les blaugranes han aconseguit derrotar al PSG en un partit que s’ha decidit a la tanda de penals després d’acabar els 90 minuts amb el resultat igualtat (1-1). Tot i l’equilibri mostrat per l’electrònic, les blaugranes s’han demostrat superiors fins al minut 78, quan l’expulsió de María León ha decantat els darrers minuts en favor de les franceses.

El partit ha soposat també l'estrena golejadora de Geyse Ferreira amb la samarreta blaugrana. La brasilera ha igualat el duel en els minuts finals del primer temps amb una diana de pur coratge i fe. D’aquesta manera, les de Jonatan Giráldez completen el seu tercer test amb un partit exigent que servirà per continuar agafant confiança i rodatge de cara a l’inici de les competicions oficials.

Domini agredolç

Malgrat uns bons minuts inicials del Barça Femení, les blaugranes han tingut un començament de partit desafortunat. I és que mentre les culers no han pogut materialitzar les ocasions que han generat, el PSG ha convertit en gol una de les seves poques arribades en els 45 minuts gràcies a una diana anotada per Ngueleu en aprofitar un rebot fortuït dintre de l’àrea ocasionat per una falta que no tenia aparent perill (0-1, min. 30).

Tot i això, les de Jonatan Giráldez no han abandonat el seu pla de partit i han continuat exercint una pressió asfixiant sobre la sortida de pilota parisenca. Tant és així que, en una d’aquestes jugades, Geyse Ferreira ha robat una pilota prop de l’àrea petita rival (1-1, min. 38) i ha igualat, amb una diana sense oposició, un matx que, en el primer acte, han dominat les culers.

L'equilibri porta als penals

Després del pas per als vestidors, la dinàmica del partit no ha virat. El Barça ha continaut imposant la seva llei a través de la pilota i les ocasions han anat caient del costat blaugrana. Així, un gran cop de cap de Maria León a la sortida d’un córner i una potent rematada creuada de Rölfo, han estat a punt desequilibrar el duel, però l’encert seguia sense acompanyar a les barcelonines.

Ara bé, quan el Barça més estava bolcant el seu joc contra la porteria francesa, les de Jonatan Giráldez han hagut de fer front a l’expulsió de María León, que ha vist la vermella directa al minut 78 per tallar un prometedor contraatac amb una falta prop de la frontal de l’àrea. Amb 10 jugadores, les blaugranes han adoptat un rol més reactiu i han evitat que les franceses aprofitessin la seva superioritat numèrica per forçar i han portat el partit als penals.

Victòria des dels 11 metres

En la tanda de penals, el Barça Femení s’ha mostrat impecable. Transformant tots els seus llançaments, les jugadores de Jonatan Giráldez han aprofitat l’error de Karchaoui, que ha enviat la pilota per sobre del travesser, i han acabat enduent-se el triomf que les acredita coma terceres de l’Amo’s French Cup.