Barça B- Espanyol B: Punt en un derbi disputat (1-1)

Un gol d’Aleñá a la segona meitat serveix per igualar un duel que haurien pogut guanyar els blaugranes en les ocasions finals

El Barça B ha empatat el derbi davant l’Espanyol B al Miniestadi (1-1). Un gol de Carles Aleñá a la segona meitat ha servit per igualar la diana inicial de Carles Soria just abans del descans. En un partit travat, els blaugranes han gaudit de més ocasions al segon temps, però ha faltat encert als últims metres per capgirar el marcador.

Un derbi sempre és sinònim de dificultat. I és que aquest tipus de partits no hi entenen de lògiques ni de classificacions. Sobre el paper, el Barça B, líder del grup, arribava com a favorit, mentre que l’Espanyol se situa en zona de descens. El control del joc l’ha tingut el Barça als primers compassos, però els blanc-i-blaus, replegats al darrere, es defensaven amb cert ordre i intentaven aprofitar els contracops. En un d’aquests ha hagut d’intervenir José Suárez fent una aturada de mèrit.

El Barça, però, ha replicat a l’acció següent en una bona jugada personal de Perea que no ha tingut un rematador clar a l’àrea petita. De mica en mica el partit aniria canviant la dinàmica i del control blaugrana s’ha passat a un duel poc continuat. I és que l’Espanyol estava travant el matx amb nombroses faltes. Era un enfrontament rocós, incòmode i amb poques ocasions. Les imprecisions se n’apoderaven i els blanc-i-blaus endurien el seu joc amb faltes. Amb tot, abans del descans una acció aïllada de l’Espanyol ha acabat amb gol de Carles Soria.

El pas pels vestidors ha activat els de Gerard López, que han tingut més paciència en el joc per arribar a l’àrea d’Andrés. Primer, Carbonell ha tingut una clara ocasió per empatar el partit, però la seva rematada ha sortit desviada. I tot seguit, Alfaro –un dels homes més actius d’aquesta segona meitat– ha tingut l’empat després d’una acció personal.

Aleña empata

L’Espanyol continuaria intentant dificultar la creació blaugrana, i el Barça buscava més velocitat a través d’Alfaro. En una d’aquestes, Aleñá ha tingut una clara ocasió per empatar. El temps jugava en contra dels barcelonistes, que, a més, perdrien Marc Cardona per lesió. En el seu lloc ha entrat Dani Romera, que, quan feia ni tan sols dos minuts que estava sobre la gespa, ha filtrat una passada a l’interior de l’àrea i Aleñá ha definit amb classe en l’un contra un davant Andrés per empatar. El gol ha animat els blaugranes, que han passat a assetjar l’àrea rival, i els blanc-i-blaus es defensaven amb tot. Els culers també eren empesos per l’afició present al Miniestadi, que ha registrat la millor entrada de la temporada, amb 3.031 espectadors.

Ja al temps afegit els de Gerard López han gaudit d’una triple ocasió claríssima per poder fer el gol del triomf en una acció iniciada amb molta qualitat per Aleñá, però ni Romera ni Perea han pogut rematar amb comoditat. El gol es resistiria, i a l’última ocasió del partit José Suárez ha hagut d’intervenir amb una altra mà espectacular per salvar l’empat.