El Barça Atlètic visita infants en risc social acollits en centres de la Generalitat en una acció solidària de la Fundació FC Barcelona

El Barça Atlètic visita infants en risc social acollits en centres de la Generalitat en una acció solidària de la Fundació FC Barcelona

Els jugadors del filial han conegut la realitat d’aquest col·lectiu dins del projecte de la Fundació ‘Nadal tot l’any’, que fomenta les visites dels equips professionals del Barça a diferents grups en situació de vulnerabilitat

Els infants i joves acollits a diversos centres de menors tutelats per la Direcció General de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya a l’àrea de Barcelona han viscut aquesta tarda una jornada molt especial amb la visita de la plantilla i l’staff tècnic del Barça Atlètic, encapçalats per l’entrenador Rafa Márquez. Es tracta d’una visita emmarcada dins del projecte ‘Nadal tot l’any’, de la Fundació FC Barcelona, gràcies al qual diferents col·lectius -des d’infants hospitalitzats a grups de menors, joves i dones en situació de vulnerabilitat i risc social- disposen de l’oportunitat de conèixer els jugadors i les jugadores de les diferents seccions professionals del FC Barcelona.

 

La visita ha comptat també amb la presència de la directora general de la Fundació, la Dra. Marta Segú, del president del Barça Atlètic, Jordi Casals, i dels membres de la Junta Directiva del FC Barcelona, Miquel Camps i Joan Soler, directiu responsable del Futbol Base, així com del patró de la Fundació, Josep Puigdollers.

La comitiva ha sortit de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i s’ha distribuït en sis autocars per anar als diferents centres de menors de l’àrea de Barcelona que acullen nois i noies de 0 a 18 anys tutelats per l’administració i que es troben en situació de desemparament. 

L’arribada dels jugadors als diferents centres ha estat tot un esdeveniment i ha suposat un moment de gran alegria i emoció per a tots aquests infants i joves. Durant la trobada, han tingut l’ocasió de conèixer els futurs cracs blaugrana, rebre missatges de suport i conversar sobre els interessos i aficions d’uns i d’altres i del seu dia a dia, a banda de fer-se fotos i rebre diversos obsequis. Pels jugadors, el fet de conèixer de prop aquests col·lectius de menors vulnerables ha estat una experiència única i molt enriquidora.

El projecte ‘Nadal tot l’any’ forma part del programa de Benestar Emocional de la Fundació FC Barcelona i té com a objectiu fomentar emocions positives en infants i joves en situació de vulnerabilitat.

Centres de menors tutelats

Aquests centres d'acolliment i els residencials d’acció educativa ofereixen residència temporal als menors de zero a divuit anys en situació de risc social. Els infants i joves són de procedència diversa, i la gran majoria viuen en aquests centres fins a la majoria d’edat -en alguns casos són grups de germans que viuen al mateix centre-. Una bona part de la feina en aquests centres es treballar des de la part emotiva el sentiment de pertinença, a fi que aquests infants i joves sentin com a seu el centre en què resideixen. Des de la DGAIA es treballa per afavorir la inclusió social d’aquests infants i adolescents i també de les seves famílies, potenciant la prevenció de les situacions de risc.

A Catalunya, uns 8.500 menors d’edat estan tutelats per la DGAIA. Catalunya és la tercera comunitat autònoma a Espanya amb més infants en aquesta situació després del País Basc i Aragó. Uns 4.900 d'aquests infants (el 57,5% dels tutelats) viuen en centres, un dels percentatges més alts a tot l’Estat, i gairebé el doble de fa una dècada. Entre aquests, més de 200 són menors de sis anys. Des de la DGAIA existeixen diferents iniciatives i projectes per fomentar l’acolliment familiar de tots aquests infants.

Els centres tutelats que s’han visitat han estat els següents:

  1. SPE BASSAM
  2. C.A. GAUDÍ
  3. CRAE CASA MILÀ
  4. CRAE LLAR COLLSEROLA
  5. CRAE SANT ANDREU
  6. CRAE MARIA REINA

Les entitats que gestionen aquests centres tutelats són: Fundació Ciutat i Valors, Fundació Resilis, Suara, Consorci de Serveis Socials i Eduvic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut