Barça Atlètic – Reial Societat B: Empat de mèrit (1-1)

Empat dels homes de Rafa Márquez davant els bascos en un partit molt igualat entre els dos conjunts

El Barça s’emporta un punt de l’Estadi Johan Cruyff davant el filial de la Reial Societat després de l’empat (1-1). Els blaugranes han empatat un matx de molt mèrit davant el segon classificat amb un gran gol de Pelayo a la segona part, que ha servit perquè el Barça dormi en zona de play-off.

Superioritat basca

No ha sortit bé al partit l'equip de Rafa Márquez que ha estat superat per la Reial Societat B. L'equip basc ha sortit amb una forta pressió al camp que complicava la sortida de pilota dels blaugranes.

I no ha tardat a arribar el primer gol basc. Arnau Tenas no ha estat encertat en el refús d'un xut de falta d'Asier Teijeira i l'ha aprofitat Iker Kortajarena per posar el primer gol al partit al minut 13 de la primera part (0-1). Havia sortit millor el filial de la Reial i ha aprofitat la bona dinàmica per avançar-se.

Després del gol, el Barça ha reaccionat i ha aconseguit arribar més a la porteria de la Reial, gràcies a una bona profunditat per banda i Barberà ha tingut la més clara per empatar el partit al minut 44, però el seu xut ha sortit fluix directe a les mans del porter basc, i no s'ha aconseguit rompre l'empat abans del descans.

Pelayo empata el partit

Els culers han millorat molt a l'inici de la segona part i han començat a arribar les ocasions. I quasi empata el matx el Barça, però Unai Marrero, el porter de la Reial, ha parat un gran xut d'Aranda. Però 10 minuts més tard, res ha pogut fer el porter basc a la rematada de cap de Pelayo, que ha significat l'empat a un (min. 63). Pelayo que ha rematat sol dintre de l'àrea després d'una gran centrada de Luismi Cruz amb la cama esquerra.

El gol ha fet que el Barça comencés a creure en la remuntada i els de Rafa Márquez no han dubtat a anar cap a l'atac. A més, l'entrenador mexicà veient com el Barça estava començant a dominar el partit, ha decidit donar entrada a dos jugadors molt ofensius: Roberto i Fabio Blanco.

Finalment, cap dels dos conjunts ha aconseguit rompre l'1-1 al marcador i s'han repartit els punts. El Barça queda en cinquena posició, la que marca posicions de play-offs, i queda a sis punts de la punta de la taula.

LA FITXA

Barça Atlètic, 1

Reial Societat B, 1

Barça: Arnau Tenas, Chadi Riad, Marc Casadó, Aranda (Fabio Blanco, min. 79), Estanis Pedrola (Ilias Akhomach, min. 64), Vega (Zalaya, min. 87), Alvaro Núñez, Luismi Cruz, Carbonell, Pelayo i Barberá (Roberto, min. 79).

Reial Societat B: Unai Marrero, Jokin Gabilondo, Yago Cantero, Jon Gorrotxategi, Iker Kortajarena, Jorge Agirre (Dani Garrido, min. 55), Asier Teijeira (Alebrto Dadie, min. 55), Ander Zoilo, Peru Rodríguez, Ekain Azkune (Imanol Ezkurdia, min. 75) i Eder García (Alex Carbonell, min. 86) .

Gols: 0-1, Iker Kortajarena (min. 13); 1-1, Pelayo (min. 63).

Àrbitre: Jorge Díaz Escudero que ha amonestat amb targeta groga a Carbonell del Barça i a Jon Gorrotxategi, Ekain Azkune, Zoilo i Imanol Ezkurdia de la Reial Societat B.