Barça Atlètic – UE Cornellà: Un punt per tornar a sumar (0-0)

Els blaugranes no han pogut batre el porter rival i han sumat un empat que els permet deixar enrere la ratxa de derrotes

El Barça Atlètic ha aconseguit trencar la ratxa de derrotes amb un empat contra el UE Cornellà a l'Estadi Johan Cruyff (0-0). Malgrat que els de Rafa Márquez han controlat la possessió i han generat jugades amb una bona circulació de pilota, el Cornellà s’ha mostrat sòlid en defensa i ha frustrat totes les ocasions blaugranes.

Cap equip s’imposa

Igualtat des del primer minut, així ha començat el partit a l’Estadi Johan Cryuff. En els primers compassos ambdós equips han presentat una proposta ofensiva molt atractiva per trobar la porteria contrària. El primer a intentar-ho ha estat Juanda Fuentes després de dues jugades seguides on la defensa i el porter del Cornellà han frustrat les primeres arribades blaugranes.

L’equip de Gonzalo Riutort ha presentat una pressió alta que ha provocat que l’equip de Rafa Márquez busques la sortida de pilota combinant jugades al primer toc i passades en llarg. Això ha ocasionat problemes en l’atac de l’equip culer que ha tingut dificultats per trobar la profunditat en les jugades ofensives.

El conjunt del Baix Llobregat també ha tingut les seves ocasions, però la defensa culer ha resolt sense perill les arribades de l’equip visitant. La més clara, un xut sec i escurat d’Álvaro Sanz que ha acabat estavellant-se al pal després d’una pèrdua de pilota dels barcelonins. Els de Riutort han presentat un bon treball tàctic tant en defensa com en atac i això ha provocat que el conjunt blaugrana no gaudís de grans ocasions de perill per obrir el marcador.

La segona meitat de la primera part ha continuat amb la mateixa dinàmica, cap dels dos equips ha estat capaç d’imposar el seu atac per sobre de la defensa rival i això s’ha traduït en arribar al descans amb empat en el marcador.

Marcador immòbil

A la represa, el conjunt blaugrana ha sortit amb un marxa més. L’equip barceloní ha gaudit de dues ocasions de perill en els primers minuts de la segona meitat, una de Juanda i la més clara d’Álvaro Sanz. Els culers han pres el control de la possessió, generant jugades llargues amb circulació de pilota que  de mica en mica aconseguien penetrar la sòlida defensa del Cornellà fins  a arribar a finalitzar la jugada sense recompensa.

El rellotge continuava corrent i cap dels dos equips aconseguia penetrar la porteria contrària. Ni l’atac pacient del Barça ni les ocasions a pilota parada del Cornellà han aconseguit pujar al marcador en els primers 30 minuts de la segona part.

Tot i mantenir el 70% de la possessió, els de Rafa Márquez han estat incapaços de construir jugades clares de perill. Amb els canvis, el conjunt blaugrana ha guanyat verticalitat, sobretot gràcies a la rapidesa per la banda d’Akhomach, però això no s’ha traduït en cap moviment en el marcador. Després de molta insistència, Txus Alba ha estat a punt de marcar en rematar de primeres una passada llarga que finalment ha blocat Lucas Anacker.

En els darrers minuts del duel, la tònica del partit s’ha mantingut intacta. L’atac blaugrana no ha estat capaç de trobar la porteria contrària gràcies a la defensa de l’equip del Baix Llobregat. El Barça s’emporta un punt en un duel igualat que li dona ales per continuar pujant places a la classificació.

El proper partit es disputarà el pròxim diumenge 6 de novembre contra l’Osasuna (17h) a Pamplona.

Barça Atlètic, 0
UE Cornellà, 0

Barça Atlètic: Arnau Tenas, Chadi Riad, Casadó (Carbonell, min.61), Álvaro Sanz (Fabio, min.82) Roberto (Víctor Barberà, min.82), Nuñez, Juanda, Txus Alba, Luismi Cruz (Ilias Akhomach, min.61), Pelayo (Zalaya, min.82), Àlex Valle.

UE Cornellà: Lucas Anacker, Gerard (Tavares, min.70), Andreu Hernández, Rubén Enri (Mamor, min.86), Gil Muntadas, Isaac Nana (Danese, min.70), Kike López, Blanco, Redru, Fullana (Pepe Martínez, min. 86), Alex López (Nahuel, min. 61).

Àrbitre: Sergio Escriche. Ha amonestat amb targeta groga els blaugrana Txus Alba (min. 29) i Álvaro Sanz (min 64) i als jugadors del Cornellà Rubén Enri (min. 50) i Kike López (min. 73).